Kalkovens & Gashouder
Tuinen Mien Ruys
Hoofdvaart Dedemsvaart
Dedemsvaart, Markt
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Spoorwegbrug te Dedemsvaart
Text Size

De Dedemsvaartse voetbalclubs wonnen hun eerste wedstrijd in de nacompetitie. Zaterdag won SCD '83 op sportpark de Boekweit met 1-0 van Loppersum. De return wordt dinsdag 23 mei in Loppersum gespeeld. SV Dedemsvaart was zondag op eigen veld effectief tegen een goed spelend Drachten. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0 voor oranje blauw. Op Hemelvaartsdag wordt de return gespeeld. (Foto: Hans Heering)

Het nieuwste boek van Willem Jan van de Wetering heet 'Vitaal afvallen met het Enneagram' en het wordt op vrijdagavond 27 mei ten doop gehouden in Lokaal 12 in Dedemsvaart. Aanvang 20.00 uur.
Willem Jan bestudeerde jaren lang waarom mensen het zo lastig vinden om af te vallen. Hij ontdekte dat diëten zelden op lange termijn werken, dat discipline heel moeilijk op te brengen en vooral vol te houden is en lifestyle veranderen voor veel mensen een brug te ver is. De oplossing bleek te liggen in een persoonlijke aanpak gebaseerd op het karakter. Als Enneagramautoriteit werkt hij al 25 jaar met het Enneagram. Dit model kent negen karaktertypen. Als je uitgaat van je karakter vanuit het Enneagram ontdek je al snel je eigen valkuilen, Illusies, blokkades en negatieve overtuigingen. Als je die weet snap je ook waarom je niet af kunt vallen. Het boek zet aan tot zelfkennis en het omzetten van je beperkingen in kansen. Daardoor blijkt dat afvallen opeens wel gaat. Marianne Meijer is voedingsdeskundige en samen werkten ze een advies per Enneagramtype uit voor je vitaliteit. Je krijgt dus ook een lijst van aanbevelingen in voeding en beweging. Willem Jan en Marianne geven een introductieworkshop waarna je zelf aan de slag kunt.
 

Woensdagavond werd in De Baron het prachtige mini-magazine 'Trots op het Reestdal – Balkbrug en Dedemsvaart” gepresenteerd. Al het moois uit onze regio staat in het kleurrijke boekje dat binnen enkele weken wordt verspreid op campings, hotels, B & B's en dergelijke in de regio. In het boekje is ook aandacht voor een aantal ambassadeurs, waaronder Sanne Hans.

De foto's zijn van Erik en Marijke Bennink 

Vrijdag 26 mei is het dan zover! De eerste echte Lan-party in de Baron! Het belooft een groot spektakel te worden met diverse spellen zoals League of Legends, FIFA en nog veel meer!  Het evenement  is van 13:00 tot s ’avonds 0:00 in de grote zaal van De Baron, Julianastraat 55. De zaal gaat om 12:00 uur open. Wil jij je opgeven voor de LAN-party? Geef dan aan of je alleen komt, of met vrienden. Er wordt dan rekening gehouden met de indeling van de ruimte. Er is aansluiting voor internet en stroom bij De Baron. Graag ook doorgeven welke spellen je voorkeur hebben om te spelen. Bij genoeg animo wordt er ook een competitie geregeld voor bijvoorbeeld League of Legends op pc. Opgeven is gratis! Zorg dat je computer up-to-date is. Opgeven kan bij Ruben Drost via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kun je terecht bij Nick Doornekamp via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De Lan-party wordt in samenwerking met Fixitall Dedemsvaart georganiseerd! 

De jeugdcommissie van JVC Dedemsvaart – de gezamenlijke jeugdafdeling van SV Dedemsvaart en SCD '83 – heeft met succes de jaarlijkse sponsorloop vervangen door een “obstacle run”. De sponsorloop met hindernissen bracht ruim 3.200 euro op. Een mooie start om de benodigde 10.000 euro voor een pannaveldje van 6x12 meter bijeen te krijgen. 'Er deden 156 kinderen mee en dat is ruim meer dan het aantal deelnemers aan de “gewone” sponsorloop in vorige jaren', vertelt Roland Knol. Hij vervolgt: 'De JVC Obstacle Run met mooie hindernissen was een mooie uitdaging voor de kinderen èn de kinderen waren super enthousiast. Volgend jaar gaan wij dit evenement zeker nog een keer organiseren'. De loop werd georganiseerd in samenwerking met John Mol van de Power Jungle Dedemsvaart.

Guus Kuijer is vooral bekend door zijn verhalen over de eigenzinnige Madelief en Polleke en door de doldwaze avonturen van Tin Toeval. Zijn boeken zijn bij veel kinderen bekend en werden vaak bekroond. Zo kreeg hij vier keer een Gouden Griffel en vijf keer een Zilveren. In 2005 werd hij bekroond met de Gouden Uil Jeugdliteratuur voor Het boek van alle dingen. In 2012 won hij als eerste Nederlander de Astrid Lundgren Memorial Award, een belangrijke internationale prijs voor kinderboekschrijvers. Woensdag 31 mei komt hij naar Lokaal12 om te praten over zijn nieuwe en onlangs verschenen boek De bijbel voor ongelovigen, deel 6. Het belooft een bijzondere avond te worden voor zowel ongelovigen alsook gelovigen.

Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij Multimedia The Readshop, Julianastraat 12. Telefoon: 0523-612297 / email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Basisschool De Eiber in Dedemsvaart heeft het afgelopen half jaar een hele metamorfose ondergaan. Het gehele gebouw is gerenoveerd en voldoet weer volledig aan de eisen die horen bij het onderwijs in de 21e eeuw. Woensdagochtend 10 mei jl. werd de school feestelijk heropend. Burgemeester Peter Snijders was speciale gast. 

De dagen na de heropening werd er verder gewerkt en donderdagavond 18 mei kunnen de resultaten bekeken worden van 17.00 uur tot 19.00 uur. Deze avond is vooral ook bedoeld voor andere belangstellenden, zoals opa’s, oma’s, buurtbewoners, oud-leerlingen en hun ouders. Zij kunnen dan de nieuwe school bewonderen. Er zijn die avond ook heerlijke hapjes en andere etenswaren te koop, dus u kunt de school rustig met een lege maag bezoeken.

De afgelopen weken hebben een aantal jongeren hard gewerkt tijdens de DJ workshops in jongerencentrum ChillOut! Deze werden georganiseerd door het jongerenwerk van De Stuw in samenwerking met Cultuurkoepel Vechtdal. Niemand minder dan de bekende DJ Lunatic verzorgde de workshops. Tijdens de workshops leerden de jongeren de fijne kneepjes van het vak en werden ze klaar gestoomd voor hun eerste optredens. Vrijdag 12 mei zullen alle deelnemers hun kunsten vertonen tijdens het nieuwe concept Drop That Beat in jongerencentrum ChillOut! en krijgen ze tevens hun certificaat uitgereikt. Drop That Beat is een gezellige knotsgekke avond, met diverse muziekstijlen en natuurlijk de beste en tofste DJ's uit Dedemsvaart! Deze eerste editie bestaat de line up uit niemand minder dan Lunatic, DJ MGEE, DJ Dyzzle, DJ Jordy, RawFreaqz, Different Aspects & The Exodus en DJ LSA. Ervaar het zelf en kom gezellig langs en SUPPORT YOUR LOCALS! Aanvang 19:30 tot 23:00. Entree is gratis!

Altijd al verhalen willen schrijven? In een inspirerende omgeving tussen duizenden mooie verhalen kun je kennismaken met creatief schrijven. Op donderdag 18 mei en 1 juni geeft Jacqueline Coppens, auteur van de medische thriller 'Evenwicht', een tweedaagse snuffelworkshop creatief schrijven in Lokaal12 Multimedia The Readshop, Julianastraat 12 in Dedemsvaart. Beide dagen van 19.30 uur tot 20.45 uur. Door praktische opdrachten leer je de beginselen van creatief schrijven. Iedereen kan meedoen. Koffie en thee staan klaar. Schrijf je nu in. Stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een inschrijfformulier.

Meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SCD’83 stelde zaterdag de 3e plek definitief veilig. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong, maar de kampioen uit Zwartsluis wist nog langszij te komen, 2-2. De Dedemsvaartse doelpunten werden gescoord door Nick Dekker. Ondanks dat na de wedstrijd een lichte teleurstelling overheerste, mag de ploeg van de trainers Marcel en Jan Smid trots zijn op het behaalde resultaat. Met nog twee wedstrijden te gaan is de derde plek definitief veilig gesteld en speelt SCD’83 na het reguliere seizoen door in de nacompetitie voor eventuele promotie richting de 2e klasse.  SV Dedemsvaart had dankzij de 2e periodetitel al een ticket voor de nacompetitie en speelt - volgens de website van Trinitas een beetje voor “spek en bonen” - de competitie uit. In Boijl verloor Dedemsvaart met 3-0 van Trinitas.

Ook in 2017 zorgt festival Dedemsvaart Natuurlijk voor een aantrekkelijk muzikaal programma. Met meer dan vijf en twintig acts belooft de vierde editie van het Dedemsvaartse festival weer een enorm feest te worden voor muziekliefhebbers. Of het nou pop, funky, rock, dance, blues, of hardcore is: voor iedere fan van goede muziek biedt Dedemsvaart Natuurlijk veel moois. Het festival wordt op tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, gehouden van 11.00 uur tot 20.00 uur bij recreatieplas Kotermeerstal in Dedemsvaart.

De line-up is een mix van gerenommeerde namen, upcoming acts en lokaal talent. 'Via onze Facebookpagina zijn de afgelopen weken al een aantal gerenommeerde namen van bands bekendgemaakt die op het Rabobank hoofdpodium ‘Rabo stage’ zullen optreden.' vertelt organisator Arsanio Wiet. De line up van de Rabo stage ziet er als volgt uit: Jurassic Park, Jord & band, Bar & Booz (foto), Bedjûl, Purplemind, DJ Douwie.

De ChillOut Stage wordt de laatste uurtjes van het festival omgetoverd tot een heus Hardcore Area. Het was volgens velen de hoogste tijd voor een goed Hardcore feest in Dedemsvaart. Houd jij van Hardcore? Dan moet je hier zeker bij zijn! De organisatie belooft dat, als dit een succes wordt, ze volgend jaar terug komen met een nog vettere editie!

Op de website zijn alle namen bekendgemaakt van de bands en artiesten die op de vier podia hun kunsten zullen gaan vertonen. Ga voor de complete line up van de overige podia naar de website www.dedemsvaartntuurlijk.nl

Vanaf heden is in Multimedia The Read Shop werk van Mia van der Molen-Schipper te bewonderen. De expositie - Mia's Choice -  is ingericht in Lokaal12, de sfeervol ingerichte ruimte achter in de winkel. Mia werd in 1961 in Dedemsvaart geboren. Als kind verhuisde ze met haar ouders naar Coevorden. In 1993 keerde ze terug naar Dedemsvaart. Zij heeft geen vaste thema's voor haar werk, al schildert ze vaak portretten, landschappen en dieren. In opdracht van de gemeente Hardenberg heeft ze het staatsieportret van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima voor de Raadszaal gemaakt. De expositie duurt twaalf weken, dus voldoende gelegenheid om eens te kijken naar de keus van Mia. 

Donderdag 11, vrijdag 12 en - eventueel - zaterdag 13 mei gaan de leden van Asaf uit Dedemsvaart weer op pad in de kernen van De Krim, Schuinesloot, Slagharen, Lutten, Balkbrug, Oud Avereest en Dedemsvaart voor de verkoop van geraniums. Het is mogelijk om bestellingen op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij een van de koorleden die uw bestelling graag noteert. De geraniums zijn van topkwaliteit en worden verkocht voor € 2,00 per stuk; € 5,00 per 3 stuks en € 10,00 per 6 stuks. Er is keuze uit hangers en staanders en de geraniums zijn in veel kleuren leverbaar. Bestellingen kunnen worden afgehaald bij distributiepunt firma Antuma, Sterensallee 2 in Dedemsvaart. Bij het distributiepunt kunnen ze ook worden gekocht op 11 en 12 mei van 10.00 uur tot 20.00 uur en - indien nog voorradig - op 13 mei van 09.00 uur tot 16.00 uur. Ook hier geldt de regel Op=Op.

Pagina 1 van 24