Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BERTOLF & BAND – Bluefinger – try out

16 september @ 20:30 - 22:00

Singer-songwriter Bertolf komt terug naar de Gashouder! In zijn nieuwe muziekvoorstelling BLUEFINGER, tevens de titel van z’n nieuwe album, worden zowel nieuw werk als de allerbeste songs en hits van Bertolf’s eerdere albums gespeeld in volledig akoestische Bluegrass-versies.

Bertolf zorgt in dit poppodium concert, samen met zijn uit de absolute top van Bluegrass-muzikanten in Nederland bestaande vijfkoppige begeleidingsband, voor virtuoos instrumentaal vuurwerk gecombineerd met prachtige meerstemmige zang.

In 2022 reisde Bertolf naar Nashville om een album te maken met zijn grote muzikale helden naar wie hij al luistert sinds hij zes was en wier solo’s hij eindeloos heeft uitgeplozen. Onder anderen dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz verleenden hun medewerking. Terug in Nederland kwamen Ilse de Lange en Tim Knol naar de studio voor prachtige vocale bijdragen.

Bertolf’s liefde voor bluegrass begon met de Amerikaanse stringband, bestaande uit gitaar, mandoline, banjo, dobro en contrabas. Zijn vader draaide deze muziek eindeloos en het ouderlijk huis stond vol gitaren, mandolines en banjo’s. De jonge Bertolf leerde al deze instrumenten feilloos te bespelen.

Bertolfs solocarrière startte met de hitsingle ‘Another Day’ (2008). Hij won een zilveren harp (2010) en heeft zes soloalbums gemaakt, stuk voor stuk door pers en publiek bejubeld. Hij speelde in de band van Ilse de Lange, toerde solo, met Kasper van Kooten, Her Majesty en onlangs nog met de supergroep Musketiers.

Zaal open 19:30 uur.

Kaartverkoop en informatie www.gashouder-dedemsvaart.nl.

Gegevens

Datum:
16 september
Tijd:
20:30 - 22:00
Evenement Tags:

Locatie

Gashouder, Dedemsvaart
Oude Zuidwolderstraat 13
Dedemsvaart, Overijssel 7701AZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0523 208 343
Bekijk de site van Locatie