Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRITTA MARIA & MAURITS FONDSE – Aznavour, mon amour

12 maart @ 15:00 - 17:00

Kom in een heerlijk Frans sfeertje als op een lome zondagmiddag op een Parijs terras met deze prachtige ode aan de onvergetelijke Charles Aznavour.
Hoofdtekst: Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. Hij was zonder twijfel een van de allergrootste chansonniers. De kleine Armeense man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige stem en liedjes. Hij verkocht ruim 180 miljoen platen. Wij vieren zijn muziek en zijn leven.

Zijn rijke oeuvre wordt vertolkt door vier ras muzikanten. Zangeres Britta Maria (‘Chansons van Schoonheid en Troost’), pianist/zanger Maurits Fondse (volgens Matthijs van Nieuwkerk één van de beste pianisten van Nederland), accordeonist Oleg Fateev en Simone Sou op drums/percussie.

Naast Aznavour’s wereldberoemde chansons vertellen ze over zijn leven. Zijn strijd om zanger te worden. Zijn schrijftalent (hij schreef ook liedjes voor o.a. Edith Piaf), zijn volharding, zijn engagement en zijn uiteindelijke wereldwijde triomf.

Een heerlijk muzikale middag vol met de mooiste chansons in het Frans en een enkele (eigen) vertaling in het Nederlands. Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes, van ‘La Bohème’, ‘Hier encore’, ‘She’, ‘Comme ils disent’ naar ‘Les Comédiens Emmenez-moi au bout de la Terre’ tot ‘For Me Formidable’ en nog veel meer.

‘ALLE FRANCOFIELEN, LEVENSGENIETERS EN VRIJBUITERS HIER MOET JE HEEN! ….ZE LATEN JE EVEN EEN GLIMP VAN DE HEMEL ZIEN’ – Musicalnieuws

Boekenweek voorstelling i.sm. bibliotheek Dedemsvaart en Alliance Française. Alliance Française leden krijgen korting op deze voorstelling.

Gegevens

Datum:
12 maart
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Tags:
Site:
www.gashouder-dedemsvaart.nl

Locatie

Gashouder, Dedemsvaart
Oude Zuidwolderstraat 13
Dedemsvaart, Overijssel 7701AZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0523 208 343
Bekijk de site van Locatie