Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ERWIN JAVA’ S TRAVEL PARTY FT SEAN WEBSTER (UK)

1 oktober 2022 @ 21:00 - 23:00

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van o.a. White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en 25 jaar lang van Cuby & the Blizzards. Na corona startte Java zijn ‘After Lockdown Travel Party’ waarmee hij in de zomermaanden in diverse bezettingen 20x kriskras door Nederland optrad voor uitverkochte zalen. Uit dit project is ‘Erwin Java’s Travel Party’ ontstaan. Een van de bezettingen was met de uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster (1976) .
BLUES OP ZIJN BEST
Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van o.a. White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en 25 jaar lang van Cuby & the Blizzards. Na het overlijden van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Vanwege andere uitdagingen verliet Java deze band in 2018.
In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum ‘Keepin’ It Real’ uit, met daarop Java’s visie op tien klassiekers uit de blues historie. Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen. Vanwege de corona lockdown (maart 2020) ging er een streep door zeker 35 shows, waaronder de reünie met The Blizzards (met Waylon als gastvocalist) op het Holland International Blues Festival in Grolloo. Na de versoepelingen van 1 juli startte Java zijn ‘After Lockdown Travel Party’ waarmee hij in de zomermaanden in diverse bezettingen 20x kriskras door Nederland optrad voor uitverkochte zalen met publiek op 1,5 meter. Uit dit project is ‘Erwin Java’s Travel Party’ ontstaan. Een van de bezettingen was met de uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster (1976) . Hij staat Java’s Travel Party bij in zowel stukken van ‘Keepin ‘it Real’ als materiaal uit Webster’s eigen omvangrijke oeuvre. Webster is gezegend met een karakteristieke rauwe stem en heeft een patent op melodieus, bluesy gitaarspel. De rest van de band bestaat uit muzikanten die Java op ‘Keepin’ it Real’ hebben begeleid. Kortom: een bijzondere avond vol blues van hoge kwaliteit!

Gegevens

Datum:
1 oktober 2022
Tijd:
21:00 - 23:00
Evenement Tags:
Site:
www.gashouder-dedemsvaart.nl

Organisator

Gashouder Dedemsvaart
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Gashouder, Dedemsvaart
Oude Zuidwolderstraat 13
Dedemsvaart, Overijssel 7701AZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0523 208 343
Bekijk de site van Locatie