Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Dag Buitencentrum Het WIJ-land

24 juni 2023 @ 10:00 - 16:00

Buitencentrum het WIJ-land is een nieuwe zorgstal in Dedemsvaart die gespecialiseerd is in het begeleiden van kinderen en jongeren met een
prikkelverwerkingsstoornis, zoals autisme. Op 24 juni zet de familie Siemerink de deuren van dit centrum open om te laten zien wat de plek, de paarden en het team betekenen voor deze doelgroep. Ouders, kinderen, omwonenden en iedereen die geïnteresseerd is in paarden, mensen en een bijzonder verhaal, is van harte welkom op deze dag!

Over het centrum
In Dedemsvaart werd middenin de coronapandemie een droom waargemaakt voor kinderen met een prikkelverwerkingsstoornis, zoals autisme. In die tijd verhuisde de familie Siemerink naar een voormalige paardenhouderij aan het Rheezerend om een zorgstal op te zetten waar deze kinderen terecht kunnen. Het centrum biedt individuele begeleiding en dagbesteding, met en zonder paarden. Vol passie zetten Hedy Siemerink, haar ouders Gerard en Marianne en haar partner Suzanne zich, samen met een team van vrijwilligers, in voor de doelgroep. In enkele jaren is het centrum uitgegroeid tot een volwaardige zorgstal waar kinderen met autisme, in welke vorm dan ook, een plek vinden om te ontwikkelen en zichzelf te zijn.

Beleef het zelf
Op de opendag worden er diverse activiteiten aangeboden op de zorgstal. Voor de kinderen is er van alles te beleven, oa; Pony Rijden – Trampoline springen – Schminken – Dieren verzorgen – Speurtocht – Skelters. Dierenarts Bent Vlierman, van Dierenkliniek Balkbrug-Nieuwleusen is aanwezig om samen met de kinderen het belang van hygiëne op de zorgstal te ontdekken. Er draait een documentaire over het werk van het Horse Boy Team, evenals een infovideo over de visie en werkwijze van het zorgteam. Uiteraard staan het team en de vrijwilligers klaar voor een gezellig praatje, een rondleiding of informatie.

Wanneer en waar?
Het open huis vindt plaats op zaterdag 24 juni van 10.00 tot 16.00 u bij Buitencentrum Het WIJ-land [Rheezerend 37, Dedemsvaart].

Gegevens

Datum:
24 juni 2023
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Tags: