Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Tuinen Mien Ruys.
Dedemsvaart, Markt
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Kalkovens & Gashouder.
vrijdag, 21 april 2017 13:24

Glossy over 365 dagen fietsen in Overijssel

Als er een provincie is die alle facetten van het fietsen in zich heeft, is het Overijssel wel. In de Fietslentegids 2017 – een heuse glossy die wordt verspreid in een oplage van circa 100.000 exemplaren – worden de diverse aspecten nader voor het voetlicht gebracht. Met onder meer aandacht voor de 65e editie van de Ronde van Overijssel, de wedstrijd voor topamateurs die op zaterdag 6 mei wordt verreden. Oud-profrenner en -ploegleider Theo de Rooij is als programmaleider betrokken bij de Stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel 'Onze provincie heeft op wielergebied veel te bieden. Niet alleen voor wedstrijdrenners, maar ook voor recreanten'. Een kleine greep uit de lange lijst: 120 sportieve toertochten op de weg of in het veld. De provincie telt 85 toer- en wielerclubs, er worden 21 fiets-4-daagsen gehouden en er zijn 45 wielerkoersen per seizoen. In totaal is er duizend kilometer aan door vrijwiligers onderhouden moutainbike-routes. Kortom, al sinds 1869 vormt Overijssel de bakermat van het fietsen.

Laatst aangepast op zaterdag, 22 april 2017 20:08