De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Dedemsvaart, Markt
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Tuinen Mien Ruys.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Kalkovens & Gashouder.
Titel Aanvangsdatum Einddatum Aanvangstijd Eindtijd Locatie Omschrijving
Rock Your Boots Festival Zaterdag, 20 Juli 2019 Zaterdag, 20 Juli 2019 13:00 Evenemententerrein Langewijk 361

Op zaterdag 20 juli vindt het Rock your Boots festival In Dedemsvaart plaast met een mooie gevarieerde line up met o.a. MY BABY, Ralph de Jongh, Het Gezelschap, The Grand East, Electric Hollers, Money & The Man en vele anderen.  Vanaf 13.00 uur is iedereen van harte welkom op het festivalterrein aan Langewijk 361 in Dedemsvaart.

U kunt ook kijken op de Facebookpagina van Rock Your Boots!

Boekstartcafé: Voorleesuurtje Donderdag, 27 Juni 2019 Donderdag, 27 Juni 2019 10:00 11:00 Bibliotheek Dedemsvaart

 

Bibliotheek Hardenberg en Bibliotheek Dedemsvaart zijn in 2018 gestart met het Boekstartcafé: Voorleesuurtje. Een voorleesuurtje voor kinderen van 0-4 jaar en hun (groot)ouders waarbij voorleesplezier en gezelligheid voorop staan.

 

In 2019 gaan de Bibliotheken door met het organiseren van deze bijeenkomsten. Tijdens het Boekstartcafé: Voorleesuurtje is er aandacht voor het kiezen van boeken, wordt er voorgelezen aan de kinderen, is er aandacht voor het voorlezen aan kinderen en ouders kunnen onderling ervaringen delen.

 

Boekstart is een landelijk project, dat kinderen en hun ouders zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven. De Bibliotheek wil ouders en kinderen vanaf het allereerste begin met boeken in aanraking brengen.

Avond4daagse Vrijdag, 21 Juni 2019 Vrijdag, 21 Juni 2019 18:00 MFC De Baron

Informatie volgt!

Stichting Dedemsvaart Loopt.

Avond4daagse Donderdag, 20 Juni 2019 Donderdag, 20 Juni 2019 18:00 MFC De Baron

Informatie volgt!

Stichting Dedemsvaart Loopt.

Geranium Cafe Donderdag, 20 Juni 2019 Donderdag, 20 Juni 2019 14:00 MFC De Baron

Theatergroep Dwarzzz komt in Geranium Cafe

Een gezellige middag voor de jeugd van vroeger!
Met aansluitend de verloting

Avond4daagse Woensdag, 19 Juni 2019 Woensdag, 19 Juni 2019 18:00 MFC De Baron

Informatie volgt!

Stichting Dedemsvaart Loopt.

Avond4daagse Dinsdag, 18 Juni 2019 Dinsdag, 18 Juni 2019 18:00 MFC De Baron

Informatie volgt!

Stichting Dedemsvaart Loopt.

Grote Rommel / vrijmarkt aan de Hoofdvaart Zaterdag, 15 Juni 2019 Zaterdag, 15 Juni 2019 08:00 13:00 Hoofdvaart-West

Buurtvereniging Hoofdvaart-West uit Dedemsvaart, organiseert op 15 juni aanstaande weer de gebruikelijke rommel / vrijmarkt. Al jaren lang is dit een vast onderdeel als één van de activiteiten van de actieve buurtvereniging. Als eerste zijn alle 420 adressen binnen de buurt uitgenodigd om deel te nemen aan de markt, of deze te bezoeken. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt tussen leden of niet leden. De rommel en vrijmarkt is dit de ideale mogelijkheid om de overtollige spullen aan de man te brengen. De vrijmarkt van de Dedemsvaartse buurtvereniging blijkt al vele jaren een echte trekker voor handelaren, particuliere verkopers, maar ook hobbyisten welke hun hobbywaar laten zien en willen verkopen. Voor een ieder zijn er gratis plekken beschikbaar.

De markt wordt aan de Hoofdvaart georganiseerd, tussen Steenbergerwijk en Ommerkanaal. De combinatie van particuliere verkopers en handelaren maakt de markt aantrekkelijk voor de bezoeker. De organisatie verzorgt een verkooppunt voor een lekker bakje koffie, of iets lekkers om te eten. Van 8:00 uur tot 13:00 uur is de markt te bezoeken. Deelnemers kunnen vanaf 6:30 uur op aanwijzingen van de markt-meesters hun plek innemen en opbouwen.

 


 

'Onder Invloed’ door Theatergroep Playback Woensdag, 12 Juni 2019 Woensdag, 12 Juni 2019 19:30 21:00 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Op woensdagavond 12 juni speelt Theatergroep Playback in opdracht van de Gemeente Hardenberg en Cultuurkoepel Vechtdal de interactieve oudervoorstelling ‘Onder Invloed’ in Gashouder Podium te Dedemsvaart. De voorstelling is voor iedere ouder van een tiener uit de gemeente Hardenberg gratis toegankelijk.

 

Het acteursteam van Theatergroep Playback houdt ouders op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en humoristische scènes aan de keukentafel. Artistiek leider Kim Zonneveld: “Ouders raken in een spagaat door de NIX18 afspraak: kinderen mogen officieel niet drinken maar ondertussen wordt er ‘overal gedronken’. En door alleen maar te verbieden is een open gesprek onmogelijk. Wij helpen ouders met communiceren, bijvoorbeeld door afspraken te maken of vanuit de beweegredenen van hun kind tot een creatieve oplossing te komen.”

 

Open huis Gashouder Podium Dedemsvaart Zondag, 19 Mei 2019 Zondag, 19 Mei 2019 14:00 16:00 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van het Gashouder Podium in Dedemsvaart? Hoe ziet die stalen kolos op het historische Kalkoven terrein er van binnen uit?

Hoe ziet de theaterzaal eruit, het podium, de foyer, de expositieruimtes, de artiestenkamer? Hoe wordt de techniek met het licht en geluid geregeld? Waar is de kassa geopend?

Op al die vragen en meer kunt u een antwoord krijgen als de Gashouder haar deuren wagenwijd openzet voor het Open Huis van het Gashouder Podium op zondag 19 mei a.s. van 14.00 tot 16.00 uur. Het Open Huis is bedoeld voor groot en klein, jong en oud. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig.

Kom langs en kom kijken naar het gezellige, sfeervolle kleine theater dat gehuisvest is in een authentiek Rijksmonument. Een uniek theater op een unieke locatie met een uniek programma aanbod.

Loop over de mooie witte ophaalbrug en loop de Gashouder binnen. U bent van harte welkom!

Tijdens het Open Huis zijn alle ruimtes van de Gashouder opengesteld en wordt er informatie gegeven over het nieuwe programma van seizoen 2019 – 2020 en over alles waar u maar vragen over hebt.

Het Gashouder Podium wordt gerund door een enthousiast bestuur en team van uitsluitend vrijwilligers. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat, vertellen wij u graag.

Vanaf 16.00 uur is er speciaal voor de Vrienden van het Gashouder Podium en alle medewerkers van de Gashouder een gezellige borrel. Alle Vrienden worden van harte uitgenodigd voor deze borrel en ook zij krijgen extra achtergrond informatie over alle nieuwe voorstellingen die op stapel staan en kunnen kennis maken met het team van het Gashouder Podium.