Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Kalkovens & Gashouder.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Dedemsvaart, Markt
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Tuinen Mien Ruys.
Titel Aanvangsdatum Einddatum Aanvangstijd Eindtijd Locatie Omschrijving
HET MUZIKAAL VERTELTHEATER Zondag, 09 Februari 2020 Zondag, 09 Februari 2020 15:00 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Trois Femmes – i.s.m.de Alliance Française

In een sprankelende mix van taal en muziek worden we meegevoerd naar Frankrijk. Drie bijzondere verhalen worden afgewisseld door prachtige Franse chansons, gezongen door Floor Stappers, op accordeon begeleid door Nelleke Hallie. Drie verhalen over de liefde worden in het Nederlands op sublieme wijze verteld door Thea Rijsewijk. Zij heeft de teksten van Guy de Maupassant, Colette en Roger Tinier zodanig bewerkt, dat er telkens een boeiende vertelling ontstaat, terwijl de schoonheid van de taal en het karakter van het verhaal behouden blijven.
Als actrice geeft zij ieder zinsdeel een eigen lading. Expressief of ingetogen, koel of hartstochtelijk. Het wordt een heerlijke middag in 100% Franse sfeer!

www.muzikaalverteltheater.nl

Bij deze voorstelling wordt samengewerkt met de bibliotheek en The Read Shop.

Entreeprijs inclusief koffie/thee voor aanvang

Aanvang 15.00 uur zaal open 14.00 uur

RESERVEER HIER

MATROESJKA Zaterdag, 08 Februari 2020 Zaterdag, 08 Februari 2020 20:15 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

BRAINWASH

Matroesjka is back! Sterker dan ooit! BRAINWASH heeft alle ingrediënten die je van dit illustere techno-cabaret-duo mag verwachten. Met knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en ijzersterke liedjes op elektronische beats kraken ze je hersenpan. Het is de meest persoonlijke voorstelling van Matroesjka tot nu toe. De dames fileren genadeloos de actualiteit en maken korte metten met zichzelf, elkaar en deze krankzinnige tijden. Matroesjka is brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. Ze wonnen diverse prijzen, kregen gruwelijk goede 4 sterren recensies. NRC Handelsblad tipte BRAINWASH als cultureel hoogtepunt van 2018, Theaterkrant tipte Matroesjka als kandidaat voor de Neerlands Hoop-cabaretprijs en riep BRAINWASH uit tot ‘Keuze van de criticus’ – een voorstelling die je volgens hen echt niét mag missen!

www.matroesjkaspeelt.nl

Entreeprijs inclusief koffie/thee voor aanvang

RESERVEER HIER

JB MEIJERS Zondag, 19 Januari 2020 Zondag, 19 Januari 2020 15:00 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Deltaboy

Het broeierige Zuiden van de VS. JB Meijers is op tour en loopt een bekende blues muzikant tegen het lijf in een studio waar Howlin’ Wolf, Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en vele anderen de eerste schreden op hun muzikale pad zetten. ‘Hoe kan een Europeaan spelen zoals jij dat doet,’ vraagt de bluesman na de gezamenlijke sessie aan JB. ‘Ik speel gewoon wat in me opkomt,’ antwoordt JB nonchalant. De Amerikaan blijft nieuwsgierig. ‘Waar kom je dan precies vandaan?’ ‘Nou,’ reageert JB, ‘dat ligt een beetje ingewikkeld: ik kom uit het zuiden van Nederland, van de Zeeuwse eilanden.’ Waarop de blues muzikant met een brede lach zegt: ‘Dat verklaart dus alles: you’re a Deltaboy, just like us!’

www.jbmeijers.com

Aanvang 15.00 uur zaal open 14.00 uur

RESERVEER HIER

PIETER JOUKE Zaterdag, 18 Januari 2020 Zaterdag, 18 Januari 2020 20:15 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Gloeiende Plaat

Pieter Jouke wil de wereld verbeteren. Maar voor dat hij dat doet, wil hij die wereld eerst beter begrijpen. Best lastig, want meestal leeft hij in zijn eigen wereld en zijn eigen wonderlijke, overkokende brein. Er vallen deze geestige, vindingrijke hemelbestormer continu dingen op. Ideeën schieten hem te binnen. Zijn fantasie slaat op hol. Hersenspinsels, invallen en overpeinzingen, ze spuiten er tijdens GLOEIENDE PLAAT allemaal uit! De verhalen van deze sympathieke absurdist zijn een onophoudelijke stroom klinkklare onzin met onverwachte, zeer grappige wendingen. Hij wordt al genoemd als alternatief voor woordkunstenaars als Herman Finkers en Kees Torn. Cabaret.nl adviseert: ‘Pak in ieder geval de kans om te gaan kijken!’ Doen!

www.pieterjouke.nl

Entreeprijs inclusief koffie/thee voor aanvang

RESERVEER HIER

JOOST BOTMAN & NIELS VAN DER GULIK Zaterdag, 11 Januari 2020 Zaterdag, 11 Januari 2020 20:15 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Sound of Silence

Voor iedereen die er twee jaar geleden niet bij was in een uitverkochte Gashouder en voor wie nog een keer wil genieten, brengen Joost en Niels opnieuw hun weergaloze ode aan Simon & Garfunkel. We gaan naar New York. De bakermat van het succesvolste muzikale duo ooit. Muziek, achtergrondverhalen en anekdotes uit de roerige jaren 60 en 70 geven een beeld van Simon en Garfunkel’s weg naar succes, de botsingen, de scheiding en het legendarische reünieconcert in Central Park (1981). Droom weg bij dit fantastische feelgood concert op de onvergetelijke klanken van wereldhits als ‘Mrs. Robinson’, ‘The Sound of Silence’, ‘Cecilia’ en ‘Bridge over Troubled Water’. Topconcert!

www.kreekproducties.nl

Entreeprijs inclusief koffie/thee voor aanvang

RESERVEER HIER

Koopzondag Dedemsvaart Zondag, 22 December 2019 Zondag, 22 December 2019 13:00 17:00 Centrum Dedemsvaart

De winkels zijn zondag open in Dedemsvaart

 

3KOTEBOEBO Vrijdag, 20 December 2019 Vrijdag, 20 December 2019 20:15 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Noe mo’j oppass’n! try out

Het leven is als een koord waar je soms behendig, vaak angstvallig, overheen danst. Als een drukke weg met kruispunten, splitsingen en hier en daar een vluchtheuvel. Al ga je voor ‘veilig’, soms sta je toch zomaar ineens midden op de weg. Radeloos! Het verkeer raast rakelings aan je voorbij. Stress! Naar voor, achter, links, rechts?! Dit zijn de momenten waarop je het verschil kunt maken! Opperste concentratie! D’r op of d’r onder! De dood of de gladiator!
3Koteboebo neemt u bij de hand over de middenstreep. Soms met het verkeer mee… maar meestal dwars ertegenin… Houd uw hart vast want de hele avond bekruipt u dat gevoel NOE MO’J OPPASS’N! Gegarandeerd hilarisch!

www.3koteboebo.nl

Entreeprijs inclusief koffie/thee voor aanvang

RESERVEER HIER

Kerstconcert Christelijk Mannenkoor Asaf Vrijdag, 20 December 2019 Vrijdag, 20 December 2019 20:00 Kerkelijk Centrum De Antenne

Het Chr. Mannenkoor Asaf onder leiding van dirigent Peter Bos, houdt haar jaarlijkse kerstconcert.

Het beloofd weer een zeer gevarieerde avond te worden. Op programma staan naast de traditionele kerstliederen een aantal nieuwe kerstliederen. Daarnaast is er veel ruimte vrijgemaakt voor samenzang. Medewerking aan het concert zal worden verleend door de bekende sopraan Marjo van Someren. De piano wordt bespeeld door Wilco Veldkamp en het orgelspel is in handen van Ronald IJmker.

Kaarten in de voorverkoop vanaf 2 december à € 8,00 zijn verkrijgbaar bij Chr. Boekhandel de Welle Moerheimstraat 8 Dedemsvaart, tijdens de openingsuren van het Kerkelijk Centrum “De Antenne” Wilhelminastraat 3 Dedemsvaart, G v.d. Meulen de Omloop 55 Balkbrug, G. Vrieling Oosterveen 24 Nieuwleusen, L. Odink Zwartedijk 29a Lutten, de kaarten zijn ook digitaal te bestellen bij secretariaat@mannenkoorasaf.nl

Op de concertavond aan de deur van de kerk die om 19.30 uur open gaan kosten de kaarten € 10.00

MAARTJE & KINE Zaterdag, 14 December 2019 Zaterdag, 14 December 2019 20:15 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Hoge Noot  try out

Maartje & Kine zijn bekend van optredens bij o.a. DWDD, Podium Witteman, Lowlands, Concert At Sea en hun columns op Radio 2 en 3FM. Hun ‘Groninger Rhapsody’ werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken op sociale media. Het duo overrompelt hun publiek met muzikale sketches met een flinke dosis humor, gepassioneerde virtuositeit, instrumentale acrobatiek, verleidelijke charmes en onuitputtelijk speelplezier. Alles wordt overgoten met hun liefde voor muziek: van swingjazz, opera en balkan tot gypsy met elektronische invloeden. Gebracht met onweerstaanbare flair en hilarische zelfspot. De dames grappen en musiceren vrolijk door, zélfs als de wereld vergaat. Want als de noot het hoogst is, zijn Maartje & Kine nabij!

www.maartjeenkine.nl

Entreeprijs inclusief koffie/thee voor aanvang

Iedereen Zingt Zaterdag, 14 December 2019 Zaterdag, 14 December 2019 17:00 Achterzijde hervormde Van Dedemskerk

Lichttochten en prachtige meezing Grande Finale met lokaal projectkoor- en zangers. Op zaterdag 14 december vindt voor de derde keer het event 'Iedereen Zingt in Dedemsvaart' plaats op de Markt en rond de Van Dedemkerk. Vanaf 17.00 uur zijn de eerste activiteiten te bezoeken: de kerstmarkt aan de Zach. Tijllaan met allerlei kramen en activiteiten en de levende kerststal in de monumentale Van Dedemkerk.

Rond 17.30 uur, als het duister invalt, worden midwinterhoornblazers actief. Zij doen een oproep om bij elkaar te komen voor de lichttochten. Om 18.00 uur starten die lichttochten (met een lengte van ca. 2 km.) bij sportpark De Boekweit en de Sint Vituskerk aan de Langewijk. De prachtige Van Dedemkerk is ook dit jaar weer het decor voor de levende kerststal. De deuren van de kerk staan open vanaf 17.00 uur. In de kerk worden de bezoekers op unieke wijze meegenomen in het kerstverhaal. Er is tevens gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Soms is dat in stilte en een enkele keer onder het genot van traditionele kerstmuziek. Iedereen kan zich desgewenst opwarmen onder het genot van een kop koffie of chocolademelk. Voor elke inwoner van Dedemsvaart is dit een unieke kans het eeuwenoude kerstverhaal mee te beleven en de prachtige kerk van binnen te bekijken. Na aankomst van de lichttochten, rond 19.00 uur, start de Grande Finale in de Van Dedemtuin achter de kerk. Dan worden de mooiste kerstliederen gezongen door kinderen en projectkoorzangers onder begeleiding van een projectband. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te zingen in een sfeervolle ambiance.