De Tricotagefabriek 'N.V. Delana' aan de Rolleplaal in Dedemsvaart, 'De Eerste Nederlandse Fabriek van Gebreide Fantasiegoederen', in de volksmond de 'Fantasiefabriek' of vaak spottend het 'Sokkenfabriekje' genoemd.
Dedemsvaart, centraal Oranjebuurt, met de Wisseling; Hoofdvaart; Peterswijk|dq| -- Zicht op gedeelten van de Wisseling, de Hoofdvaart, de Peterswijk en een gedeelte van de Vogelbuurt. (bron: HVA)
Tuinen Mien Ruys.
Huize 'Marquette' aan de Moerheimstraat 98.
Villa 'Agatha Adriana' aan de Moerheimstraat 90.
Huize 'Arrierend' Moerheimstraat 86-88.
Het Kalkoventerrein in Dedemsvaart.
Dedemsvaart, Markt
Huize Rollecate, domicilie van de Baron. Inmiddels gesloopt
Kalkovens & Gashouder.
Aanleg weg naast de Gymnastiekzaal aan de Prins Bernhardstraat in Dedemsvaart.
Titel Aanvangsdatum Einddatum Aanvangstijd Eindtijd Locatie Omschrijving
Thijs Kemperink Zaterdag, 16 November 2019 Zaterdag, 16 November 2019 20:15 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

Eerlijk duurt het kortst!  try out

Thijs Kemperink is een rasechte Tukker. Zijn vorige voorstelling werd met 4 sterren overladen en ook in de Gashouder enthousiast ontvangen!
Zijn nieuwe voorstelling gaat opnieuw over alledaagse thema’s verpakt in kwinkslagen en grappige verhalen. Thijs gaat voor eerlijkheid. Een eerlijke prijs, eerlijke mening en eerlijk zijn naar jezelf en anderen. Maar… is de auto van de buurman wel zo mooi? Of de kleding van zijn zus? En als Thijs eerlijk is over zijn vrouw… Liegen is leuker, duurt eerlijk wel het langst? Wordt het een avond eerlijk zijn? Of een ode aan de leugen? Thijs is wel oprecht blij dat u deze avond samen met hem komt beleven. Eerlijk waar!

www.thijskemperink.nl

Entreeprijs inclusief koffie/thee voor aanvang

RESERVEER HIER

Ben Reel & Band Zaterdag, 09 November 2019 Zaterdag, 09 November 2019 21:00 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

eigentijdse singer-songwriter Americana en rock

Ben Reel is eerst en vooral een geweldige zanger: indrukwekkend, intens. Een soort kruising tussen Marvin Gaye en Bruce Springsteen. Maar als Ierse songwriter schrijft Ben óók nog eens liedjes van het allerhoogste niveau. Zijn muziek is echter niet traditioneel Iers. Tekstueel is Ben een 21ste -eeuwse uitvoering van een protestzanger uit de jaren zestig: politiek geëngageerd, make love – not war. Een eigentijdse singer-songwriter, met pakkende popsongs richting Americana en rock. Ben trad al vaak op in Nashville en New York, en Gerry Anderson – van BBC Radio Ulster – noemde zijn album Sweet Victory zelfs ‘the best album I’ve heard in years’.
Hij komt naar de Gashouder met een geweldige Nederlandse 4-mans band!

www.benreel.com

Aanvang (STA-CONCERT) 21.00 uur zaal open 20.00 uur

RESERVEER HIER

11e van de 11e Zaterdag, 09 November 2019 Zaterdag, 09 November 2019 20:00 Hofresidentie de Baron

Op 9  november hebben we de 11e van de 11e. Tijdens de 11e van de 11e wordt de nieuwe  (jeugd)Prins en Adjudant weer op spectaculaire onthuld.

Ook zal de Vet-Leren-Venekloet (hoogste onderscheiding binnen de vereniging) aan een zeer gewaardeerde vrijwilliger toekomen.

 

Optreden Jan Henk de Groot, Grunneger Troebadoer Zondag, 03 November 2019 Zondag, 03 November 2019 15:30 Theater Dina

Jan Henk de Groot op zijn best met sterke verhalen en rake Grunneger laidjes. En dat alles in zijn natuurlijke habitat, het theater!

In zijn tweede soloprogramma ‘De Wolf is Trug’ heeft Jan Henk de Groot Troebadoersroedel tijdelijk verlaten. Als een eenzame wolf sluipt hij langs de theaters van Stad en Ommelaand met vragen als: waar zijn de sprookjes gebleven? Wat heb je echt nodig in het leven om gelukkig te zijn? Liefde, succes, geld, gitaren,… Likes of juist ongeluk? En waar hoor je eigenlijk thuis?

 

 

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen Zaterdag, 02 November 2019 Zaterdag, 02 November 2019 21:00 Gashouder Podium (Kalkoventerrein)

in het voetspoor van bluegrass held Bill Monroe

Voorjaar 2019 verscheen het debuut van Tim Knol & de Blue Grass Boogiemen. Daarmee ging voor bluegrass-liefhebber Tim een langgekoesterde wens in vervulling.  De Blue Grass Boogiemen toerden de afgelopen 25 jaar oneindig veel door Europa en Amerika. Zij deelden de podia met diverse groten uit de bluegrass- en countrymuziek. Het was meteen ook de volgende stap in de carrière van de 30-jarige zanger, die in tien jaar tijd al meerdere muzikale jassen aantrok. Zo doet hij ’t in z’n eentje als singer-songwriter, speelt hij heftige garagerock met The Miseries en treedt hij nu in de voetsporen van z’n held Bill Monroe, die in de vorige eeuw definitief vorm gaf aan bluegrass. ´Ik voel me bevoorrecht,’ zegt Tim over het voorbije decennium. ´Blij dat ik dit mag doen en dat het ook zo goed blijft gaan.´ Het dak ging er alvast af in Paradiso en tijdens het EuroSonic/Noorderslag. Nu dat van de Gashouder nog…
 

www.timknol.nl

Aanvang (STA-CONCERT) 21.00 uur zaal open 20.00 uur

RESERVEER HIER

Boutique Guitar Showcase | The Netherlands Maandag, 28 Oktober 2019 Maandag, 28 Oktober 2019 17:00 Theater Dina

Op 28 oktober, maandagmiddag/avond, komt Jamie Gale met zijn reizend genootschap, de 'Boutique Guitar Showcase', langs onze winkel om een selectie unieke gitaren van top-bouwers te tonen aan het publiek. 

"Bringing you behind the scenes. Experience what the world's top guitar makers are doing today. Who knows what inspiration is awaiting you..."

De Boutique Guitar Show is over de hele wereld bekend en heeft shows uitgevoerd in de bekendste gitaarwinkels die er zijn. Deze editie is gesponsored door D'Addario, Levy's Leather en Seymour Duncan, ook lang niet mis!

Jamie's doel is om Kunst, Design en Kwaliteit samen te brengen in de vorm van een collectie gitaren van s'werelds beste bouwers, een once-in-a-lifetime ervaring!

Avontuurlijke Herfsttuin Expeditie in de Tuinen Mien Ruys Zaterdag, 26 Oktober 2019 Zaterdag, 26 Oktober 2019 13:00 17:00 Tuinen Mien Ruys

Op zaterdag 26 oktober nemen de auteurs je mee op avontuur door de herfsttuin. Ga mee op ontdekkingstocht met Nienke en Katja door de Tuinen Mien Ruys en zie hoe een late oktobertuin nog kan verrassen, bekoren en inspireren voor je eigen tuin. “Dit is de periode waarin je juist nog heel goed planten kunt toevoegen, de grond is nog warm van de zomer. En in de winter kun je het beste heesters en bomen planten. Dus heb je plannen voor komend seizoen, dan kun je die nu al gestalte geven. Ook kun je van ons horen wat je dan nu in de grond zet voor jaarrond bloei. Avontuurlijk Tuinieren doe je het hele jaar door”, aldus de auteurs. “Er is altijd wel wat te doen, of juist: te laten. En vooral de komende periode is uitermate geschikt voor het bedenken van nieuwe plannen en het opdoen van ideeën”. Precies voor dat doel hebben ze naast hun boek het Tuinschrift uitgebracht.

Vlooienmarkt Diamanthal Zaterdag, 26 Oktober 2019 Zaterdag, 26 Oktober 2019 08:00 13:00 Manege de Diamanthal

 Zaterdag  26 okt. a.s vindt in de Diamanthal te Balkbrug de eerste vlooienmarkt van dit seizoen plaats.
   Veel standhouders hebben zich inmiddels aangemeld. Zij staan garant voor een groot en gevarieerd aanbod.
   Het aanbod is zeer divers. Naast oude spullen, ook antiek, brocante, enz. Verzamelaars doen hier vaak verrassende vondsten. 
   De heldere geïsoleerde Diamanthal zorgt bovendien voor een gezellige sfeer.
   De vrijwilligers van de organiserende paardensport verenigingen doen hun uiterste best om de bezoekers
   een leuk maandelijks uitje te bezorgen. De markten worden dit winterseizoen elke 4e zaterdag van de maand gehouden.
  

 

Joe Robinson Concert met band Donderdag, 24 Oktober 2019 Donderdag, 24 Oktober 2019 20:00 22:15 Theater Dina

De uit Australië afkomstige topgitarist Joe Robinson heeft bereikt waar maar weinig muzikanten van kunnen dromen. Robinson wordt beschouwd als uniek getalenteerd en virtuoos gitarist/singer-songwriter. Hij balanceert tussen de instrumentale muziek, die hem in de spotlight zette. In het spoor van zijn grote voorbeelden Tommy Emmanuel en Chet Atkins maar opvallend is ook zijn ontwikkeling naar een unieke fusie van rock, blues, jazz en R&B, in een geheel eigen stijl. Vaag herrinert hij daarbij aan Eric Clapton en John Mayer en zijn fenomenale gitaarspel ondersteund vaak zijn prachtige stemgeluid. Het is dan ook niet zo gek dat hem een grote toekomst voorspeld wordt.

Joe tourde afgelopen jaren door Noord-Amerika, China, Japan, Europa en Australië waar hij speelde op festivals en in clubs, zowel solo als samen met o.a. Tommy Emmanuel en met Robben Ford in de band Guitar Army. Met zijn virtuositeit op zowel elektrische als akoestische gitaar, bemachtigde Joe een felbegeerde #1 plek in Australian Guitar Magazine’s Top 50 van beste gitaristen.

De hele Europese tournee speelt Joe solo, maar deze avond wordt hij vergezeld door Martin Verdonk op percussie en Daniel van der Molen op bas. Een unieke avond dus! 

 


 

 

Joe Robinson guitar workshop Donderdag, 24 Oktober 2019 Donderdag, 24 Oktober 2019 15:00 Theater Dina

Virtuoos gitarist Joe Robinson geeft een workshop voorafgaand aan zijn concert in Theater Dina. De workshop kan los van het concert worden bijgewoond.

Onderwerpen die tijdens de workshop worden behandeld, omvatten maar zijn niet beperkt tot:
Harmonie: klassieke jazz progressie
Ritme: Baslijnen & instrument / stemonafhankelijkheid;
Melodie: Interactie met akkoorden & over een baslijn spelen;
Gitaartechniek: Kracht van de linkerhand, ontwikkeling van platpicking, gebruik van open snaren & improvisatie;
Uitvoeren: Wat je leert als straatmuzikant & 2000 concerten: wat heeft Joe geleerd en welke fouten maakte hij?;

De donderdag wordt als volgt ingedeeld:
Masterclass – 15:00 - 16:30
Buffet - 17:00 - 19.30 (info & tickets) (apart bestellen)
Concert - 20:00 - 22:15 (info & tickets) (apart bestellen)