Wonen

Dedemsvaart is een kleurrijk dorp met een rijke historie en een authentiek uitstraling. Het kalkoventerrein bij de entree, de markante kerktorens, Het Ommerkanaal, De Vaart, De Tuinen van Mien Ruys en zeker ook recreatieplas De Kotermeerstal zijn elementen, die ons dorp karakteristiek maken.

Dedemsvaart kent veel historische panden en veel nieuwbouw. Een actief verenigingsleven, actieve winkeliers, een representatief winkelhart, goede voorzieningen en veel sportactiviteiten brengen Dedemsvaart volop tot leven en maken ons dorp tot een fijne plek om te wonen.

Meer wonen INDedemsvaart

Kerken

Er zijn diverse kerkgenootschappen actief in Dedemsvaart. Wij vinden het belangrijk om in ons dorp ruimte te bieden aan de verschillende gezindten.

LEES HIER VERDER

Media

Volg jij graag het lokale of regionale nieuws op de voet? inDedemsvaart zet voor jou een aantal media op een rijtje. Heb je zelf

LEES HIER VERDER

Muziek

Dedemsvaart, daar zit muziek in! Letterlijk en figuurlijk. Ben jij muzikaal? Kijk dan snel waar je terecht kunt in Dedemsvaart. We hebben verschillende mogelijkheden

LEES HIER VERDER

Onderwijs

Dedemsvaart telt zes basisscholen en twee scholen voor voortgezet onderwijs met overstapmogelijkheden naar Hardenberg of Ommen.  

LEES HIER VERDER

Verenigingen

Het verenigingsleven speelt een prominente rol in Dedemsvaart. De maatschappelijke betrokkenheid is groot en veel inwoners dragen hier op allerlei gebied vrijwillig aan bij.

LEES HIER VERDER

Sport

Met een groot aantal sportverenigingen, sportpark De Boekweit, sporthal De Citadel en zwembad De Kiefer kunnen sportieve Dedemsvaarters vrijwel alle kanten op.

LEES HIER VERDER

Huurwoningen

Mensen die op zoek zijn naar een huurwoning in Dedemsvaart, kunnen zich inschrijven bij Vechtdal Wonen. Woonzorgcentrum Van Dedem Marke biedt op diverse locaties

LEES HIER VERDER

Gezondheid

Verschillende zorgaanbieders in Dedemsvaart hebben de krachten gebundeld. Zij vullen elkaar soepel aan en kunnen je daarom nóg beter van dienst zijn.

LEES HIER VERDER