Wonen

Dedemsvaart is een kleurrijk dorp met een rijke historie en een authentiek uitstraling. Het kalkoventerrein bij de entree, de markante kerktorens, Het Ommerkanaal, De Vaart, De Tuinen van Mien Ruys en zeker ook recreatieplas De Kotermeerstal zijn elementen, die ons dorp karakteristiek maken.

Dedemsvaart kent veel historische panden en veel nieuwbouw. Een actief verenigingsleven, actieve winkeliers, een representatief winkelhart, goede voorzieningen en veel sportactiviteiten brengen Dedemsvaart volop tot leven en maken ons dorp tot een fijne plek om te wonen.

Meer wonen INDedemsvaart

Kerken

Diverse kerkgenootschappen zijn actief in Dedemsvaart. We vinden het als dorp belangrijk dat er ruimte is voor de verschillende gezindten.

LEES HIER VERDER

Media

Volg jij graag het lokale of regionale nieuws op de voet? Wij van InDedemsvaart hebben een aantal media voor je op een rijtje gezet. 

LEES HIER VERDER

Muziek

Dedemsvaart, daar zit muziek in! Letterlijk en figuurlijk. Ben jij muzikaal? Kijk dan snel waar je terecht kunt in Dedemsvaart.         

LEES HIER VERDER

Onderwijs

Dedemsvaart telt zes basisscholen en twee scholen voor voortgezet onderwijs met overstapmogelijkheden naar Hardenberg of Ommen.  

LEES HIER VERDER

Verenigingen

Het verenigingsleven speelt een prominente rol in Dedemsvaart. De maatschappelijke betrokkenheid is groot en veel inwoners dragen hier op allerlei gebied vrijwillig aan bij.

LEES HIER VERDER

Sport

Met een groot aantal sportverenigingen, sportpark De Boekweit, sporthal De Citadel en zwembad De Kiefer is Dedemsvaart op sportief gebied goed vertegenwoordigd.

LEES HIER VERDER

Huurwoningen

Wie op zoek is naar een huurwoning kan zich laten inschrijven bij Vechtdal Wonen. Woonzorgcentrum Van Dedem Marke biedt op diverse locaties aanleunwoningen aan.

LEES HIER VERDER

Koopwoningen

Nieuwsgierig naar de woningmarkt in Dedemsvaart? Neem dan eens contact op met een van onze makelaars. Zij vertellen je er graag meer over.  

LEES HIER VERDER