Ontmoet Adriaan van Dis

25 maart

@

20:00
21:45
In samenwerking met de Bibliotheek Dedemsvaart, Hardenberg en Readshop Dedemsvaart. Adriaan van Dis is de schrijver van een indrukwekkend literair oeuvre, waarin zijn jeugd in een uit Nederlands Indië gevlucht gezin en zijn reizen en belangstelling voor migranten en andere culturen de pijlers vormen

Meest recentelijk publiceerde hij ‘Naar zachtheid en een warm omhelzen’, ‘Vijf vrolijke verhalen’ en ‘KliFi’ .

Zijn boeken zijn in vele talen vertaald en veelvuldig genomineerd. ‘Indische duinen’ (1985) werd bekroond met de Gouden Uil en Ik kom terug met de Libris Literatuurprijs 2015. In hetzelfde jaar ontving hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn totale oeuvre.

Van Dis debuteerde in 1983 met de roman ‘Nathan Sid’. Het succes van dit boek werd elf jaar later overtroffen door de bestseller ‘Indische duinen’. Samen met ‘Familieziek’ en ‘Ik kom terug’ (2014) vormen deze autobiografische romans de zogenaamde Indië romans. Reizen is het thema in Een barbaar in China en De wandelaar. Daarnaast schreef hij romans over een hoofdpersoon die zich niet wil conformeren (Zilver en Dubbelliefde), romans met een brede sociale thematiek (Palmwijn, De wandelaar, Tikkop), essays, toneel en poëzie.

Adriaan van Dis is ook bekend van zijn populaire TV boekenprogramma ‘Hier is… Adriaan van Dis’ en zijn reisprogramma’s ‘Van Dis in Afrika’ en ‘Van Dis in Indonesië’. Ook schoof hij regelmatig aan bij De Wereld Draait Door.

Adriaan van Dis wordt deze avond geïnterviewd door Ivan Borghstijn van uitgeverij Van Oorschot.

De Readshop Dedemsvaart is aanwezig met boeken van Van Dis. Er is gelegenheid deze te kopen en te laten signeren.

Gegevens

Datum:
25 maart

Tijd:
20:00 – 21:45

Locatie

Gashouder Podium
Dedemsvaart
Oude Zuidwolderstraat 13