Verhalen

Op INDedemsvaart schrijven we verhalen met impact. Verhalen waar de Dedemsvaarters zich in herkennen, die inspireren, die betekenis geven en die verbinden. Verhalen, waaruit blijkt dat we omzien naar elkaar, dat we met elkaar een gezonde ambitie hebben, kansen benutten, dat er saamhorigheid en is en waaruit blijkt hoe trots we eigenlijk zijn op ons dorp en alles wat daarmee samenhangt. Waarmee we laten zien dat we als krachtige kern belangrijk zijn voor de groeigemeente Hardenberg en dat Dedemsvaart een van de uithangborden is van de meest toegankelijke gemeente van Nederland. Dat we niet alleen keihard werken om dat vast te houden, maar dat we ons juist extra willen inzetten om dat beeld te verstevigen.

Met INDedemsvaart onderstrepen we de kracht van de Dedemsvaartse samenleving. Als onderdeel van de gemeente Hardenberg en de kracht van gewoon doen en durven doen.ย 

Deel jouw verhalen of evenementen met ons

Schrijf jij graag verhalen of wil je graag een evenement delen met de inwoners van Dedemsvaart? Stuur ons dan een e-mail naar info@indedemsvaart.nl of stuur een bericht via onze socials @indedemsvaart.

Jouw verhaal of evenement kan onze volgende post zijn! Deel je nieuws met ons en laat het stralen op onze socials & de website. Samen maken we InDedemsvaart! ๐Ÿ“ธ

Agenda tip: Dauwtrappen op 9 mei 2024

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, verzorgen Landschap Overijssel en de P K N Oud Avereest, de jaarlijkse dauwtrapochtend in het Reestdal.๐Ÿšถ

Je gaat samen met de natuurgidsen van Landschap Overijssel op pad om te genieten van vroege vogels en ontluikende natuur. ๐Ÿฆ

De wandeling start om 6.45 uur vanaf ๐——๐—ฒ ๐—ช๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—บ, ๐—ข๐˜‚๐—ฑ ๐—”๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐Ÿฎ๐Ÿฎ (๐—•๐—ฎ๐—น๐—ธ๐—ฏ๐—ฟ๐˜‚๐—ด). Na de prachtige vroege ochtendwandeling is het tijd om te ontbijten en aansluitend is er de mogelijkheid tot bijwonen van de kerkdienst in de Reestkerk.

๐˜ž๐˜ช๐˜ญ ๐˜ซ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ? ๐˜’๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ธ๐˜ธ๐˜ธ.๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜ด๐˜ด๐˜ฆ๐˜ญ.๐˜ฏ๐˜ญ -> ๐˜Œ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต -> ๐˜ˆ๐˜ค๐˜ต๐˜ช๐˜ท๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ -> ๐˜‘๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ๐˜ด ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜‹๐˜ข๐˜ถ๐˜ธ๐˜ต๐˜ณ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜™๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ฅ๐˜ข๐˜ญ

Heb jij al een kaartje voor Strawberry Fields Festival?

Over minder dan 3 maanden vindt het Strawberry Fields Festival plaats in het Oude Gemeentepark. Op 13 juli 2024 wordt dit prachtige festival in Dedemsvaart gevierd. De organisatie is ontzettend hard aan het werk om een geweldig festival neer te zetten. Hier wil je bij zijn!

๐—ก๐—ผ๐—ด ๐—ด๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ท๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐˜€๐—ฐ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ? ๐—•๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—น ๐—ท๐—ฒ ๐˜๐—ถ๐—ฐ๐—ธ๐—ฒ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜„๐˜„๐˜„.๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐˜„๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฟ๐˜†๐—ณ๐—ถ๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐˜€๐—ณ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ฎ๐—น.๐—ฒ๐˜‚

Opening museumseizoen dinsdag 30 april

Ontdek de levendige geschiedenis van Avereest met de Historische Vereniging Avereest (HVA). Sinds 1984 zetten zij zich in om het verleden van onze gemeente ‘levend’ te houden. Duik in de fascinerende verhalen van onze streek door een bezoek te brengen aan het Streekmuseum ‘De Kalkovens’.

๐—ข๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—บ๐˜‚๐˜€๐—ฒ๐˜‚๐—บ๐˜€๐—ฒ๐—ถ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐˜€๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐Ÿฏ๐Ÿฌ ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—น ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐Ÿญ๐Ÿฐ:๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐˜๐—ผ๐˜ ๐Ÿญ๐Ÿณ:๐Ÿฌ๐Ÿฌ

Feest mee op Koningsdag 2024 in Dedemsvaart

Nog maar een 2 dagen en dan is het zover. Zaterdag 27 april is het Koningsdag 2024. Kom jij naar de vrijmarkt op de Van Haeringenstraat tussen 08:00 en 13:00? Of feest mee op de Julianastraat vanaf 14:00 uur met live muziek ๐ŸŽต Entree bij beide evenementen is gratis. En vergeet niet je oranje kleren uit de kast te trekken & een oranje tompouce te bestellen!

Modeshow op zaterdag 20 april afgelast

Helaas is de Modeshow van 20 april wegens het weer afgelast. Wanneer de modeshow wel gaat plaatsvinden wordt later gedeeld.

Op zaterdag 20 april staat het centrum van Dedemsvaart helemaal in het teken van mode tijdens een spectaculair modespektakel dat alle modeliefhebbers niet mogen missen! Een grote groep modewinkels doet mee aan dit evenement, wat belooft een onvergetelijke dag te worden vol glamour, stijl en de nieuwste trends.

De hoogtepunten van de dag zijn de modeshows, die plaatsvinden om zowel 12:00 uur als 14:00 uur. Tijdens deze shows zullen prachtige modellen de nieuwste collecties en trends presenteren op de catwalk. Verwacht een bruisende sfeer vol inspiratie en stijl, waarbij je de kans krijgt om de nieuwste mode van dichtbij te bewonderen.

Naast de modeshows zal Dansschool Kidans een spetterend optreden verzorgen op het podium, wat het evenement nog gezelliger en dynamischer maakt. Geniet van de energieke dansoptredens terwijl je omringd bent door een feestelijke sfeer in het hart van Dedemsvaart.

De locatie van dit modefeest is op de Kruizing Markt en Marktstraat, naast D-Reizen. Dit centrale punt zorgt ervoor dat het evenement gemakkelijk te bereiken is en dat je de levendigheid van het centrum volop kunt ervaren.

Kortom, dit modespektakel is dรฉ plek om te zijn als je gepassioneerd bent over mode en een leuke dag wilt beleven met vrienden en familie. Kom langs en dompel jezelf onder in de wereld van fashion, entertainment en plezier tijdens dit bruisende evenement in Dedemsvaart!

Kom paaseieren zoeken bij de DeKiBo tijdens 2e Paasdag!

Nee, het is geen grap! Maar op maandag 1 april, 2e paasdag, is de DeKiBo dit jaar geopend. Na een lange tijd openen zij de deuren weer op Pasen voor een bezoek aan de Kinderboerderij. Ze zijn extra lang geopend van 11:00 tot 17:00.

En dat is nog niet alles, want omdat het Pasen is mogen alle kinderen ook eieren komen zoeken!

Strawberry Fields Festival – Kaartverkoop gestart

Tussen de hoge bomen van het Oude Gemeentepark in Dedemsvaart vindt in juli Strawberry Fields Festival plaats. Een dag vol muziek, theater, kleinkunst en good food!

‘Noteer 13 juli 2024 met dikke rode letters in je agenda, want Strawberry Fields Festival staat op het punt de zomer naar een nieuw hoogtepunt te tillen! Vanaf 12.00 uur nodigen we je uit om samen met je favoriete mensen te genieten van een onvergetelijke dag in het park. Beeld je in: een stralende zon, verfrissend drankje in je hand, fantastisch eten en de betoverende klanken van live muziek om je heen. Kan het nog beter?

Voor komend jaar trekken we alles uit de kast om onze stages te vullen met een eclectische mix van artiesten die je zintuigen prikkelen. Van grote namen die de muziekindustrie domineren tot opkomende talenten en verborgen juweeltjes die je zullen verrassen. Strawberry Fields Festival zal een line-up presenteren die niet alleen een heerlijk ontspannen middag belooft, maar ook een dansavond waarvan je wenst dat hij nooit eindigt.

Binnenkort delen we meer over line-up en hou ondertussen onze sociale media in de gaten voor interessante updates. Blokkeer in ieder geval vast 13 juli in je agenda en maak je klaar voor een onvergetelijk festivalavontuur dat je niet wilt missen!

Sinds de eerste editie van Strawberry Fields Festival in 2018 is de bekendheid in de regio gegroeid. In 2019 kwamen zoโ€™n 5.000 festivalbezoekers uit de hele omgeving naar Dedemsvaart. We kijken uit naar de vierde editie! Zien we jou ook 13 juli?

13 juli 2024 โ€“ Festivalterrein geopend: 12:00 โ€“ Start festival: 12:30 โ€“ Einde festival: 00:00 uur!’


		

Binnenkort opent Mr. Sushi in Dedemsvaart

Coming soon! Nog even en dan is het zover! Binnenkort opent Mr. Sushi Dedemsvaart zijn deuren. Ben jij er klaar voor afhaal- en bezorg sushi? En mocht jij nog opzoek zijn naar een leuke bijbaan? Mr. Sushi Dedemsvaart is nog op zoek naar toppers.

Mr. Sushi zoeken:

-Bezorgtoppers

-Kassa Medewerkers

-Keukenhulp

Solliciteren kan via: Dedemsvaart@mrsushi.nl

Blijf op de hoogte van hun acties en sushi en natuurlijk rondom de verbouwing & opening! Volg @mrsushidedemsvaart en @mrsushinl !

Vorstelijke collecte voor WensAmbulance Oost-Nederland

Tijdens de aankomende Kloetendonkse carnavalsoptocht zullen de Vorsten der Venekloeten hun vorstelijke hart wederom tonen door te collecteren voor het goede doel. Het initiatief wordt ondersteund door onze hoogheid Prins Sander en Adjudant David van de Venekloeten.

Omdat de Vorsten het leuk vinden om een steentje bij te dragen aan de gemeenschap hebben zij er een traditie van gemaakt om ieder jaar te collecteren voor het goede doel.

Vorig jaar heeft iedere Kloetendonker (Inwoner van Dedemsvaart tijdens Carnaval) tijdens de Carnavalsoptochtย  kunnen zien dat de Vorsten aan het eind van de optocht een collecte hielden. Middels collecte zakjes werd het publiek gevraagd om te doneren voor Giro 555 i.v.m. de aardbeving in Turkije. Dit heeft naast, 1 knoop, 3 winkelwagenpenningen, 5 schroeven en 3 snoepjes afgerondย  โ‚ฌ 1111,11ย  opgeleverd.ย 

Prins Sander en Adjudant David willen dit jaar de opbrengst van het Kloetenfonds aan de WensAmbulance schenken. Dit vinden de Vorsten een geweldig initiatief. Daarom zullen zij dit jaar collecteren voor de WensAmbulance Oost Nederland.

Patiรซnten met een (pre)terminale of langdurig ziekte beleven onder begeleiding van vrijwilligers een onvergetelijke dag waarbij zij hun ziekte even helemaal kunnen vergeten. Een ernstige of (pre) terminale ziekte heeft een immense impact. En dit wordt nog eens versterkt wanneer de bewegingsvrijheid van de patiรซnt beperkt is. Veel wensen en dromen lijken hierdoor verloren te gaan. WensAmbulance Oost- Nederland biedt deze patiรซnten de mogelijkheid vervoerd te worden met speciaal daartoe uitgeruste ambulance met rondom ramen, onder begeleiding van deze professionele vrijwilligers, naar de plek van veelal hun laatste wens.

De Vorsten leveren graag een bijdrage aan het verwezenlijken van deze wensen voor mensen in deze moeilijke omstandigheid en roept iedereen op om gul te geven tijdens de gezelligste optocht door Kloetendonk.

Beursvloer Hardenberg 2024

Het matchevent van de gemeente Hardenberg – Op de Beursvloer worden vragen van stichtingen en verenigingen samengebracht met aanbod van het lokale bedrijfsleven. In ruil voor een tegenprestatie helpen ondernemers, maatschappelijke organisaties.

De Beursvloer verbindt mensen en wensen met elkaar. De avond start met een gezamenlijk diner in de sfeervolle ambiance. Als de gong klinkt, gaat de Beursvloer 2024 van start. De deelnemers hebben een uur de tijd om hun match te realiseren. In een ongedwongen sfeer worden de matches gerealiseerd. Dit wordt door de notaris nog eens bekrachtigt.

WOENSDAG 7 februari | ย  18.00 – 21.00 UUR

Locatie Vechtdal College Dedemsvaart

Deelname is gratis.

Winnaars tweede en laatste trekking Eindejaarsactie bekend

Op zaterdag 23 december is de tweede en laatste trekking geweest van de Eindejaarsactie!

Hierbij zijn de twee hoofdprijzen, 2 minuten gratis winkelen bij de Albert Hein en 2 minuten gratis winkelen bij Jumbo, direct verzilverd.

2 minuten gratis winkelen bij Jumbo

 • Jan Boerman Dedemsvaart

2 minuten gratis winkelen bij AH

 • Marjan Bouwers Dedemsvaart

 

Ook zijn er nog 40 winnaars van een DMC waardebon t.w.v. โ‚ฌ25 euro:

 • 1 Willeke Boeve Arriรซn
 • 2 Aartje van der Brake Dedemsvaart
 • 3 Esmee van der Burg Dedemsvaart
 • 4 Joke Colenbrander Linde
 • 5 Judith Cramer Dedemsvaart
 • 6 Ans Derksen Dedemsvaart
 • 7 Lynn Dubbeld Dedemsvaart
 • 8 Jan van Dijk Dedemsvaart
 • 9 Janny Dijk Dedemsvaart
 • 10 Paulien van Faassen Dedemsvaart
 • 11 Paul Hans Dedemsvaart
 • 12 S. van Heest Balkbrug
 • 13 Janny Hein Dedemsvaart
 • 14 Angelique Holtman Balkbrug
 • 15 Chantal van der Horst Dedemsvaart
 • 16 Ginie Houtman Dedemsvaart
 • 17 Femmy van Hulst Dedemsvaart
 • 18 L. Koehorst Dedemsvaart
 • 19 Wienet Kranenburg Dedemsvaart
 • 20 Nienke Lefers Balkbrug
 • 21 Lubbelinkhof Dedemsvaart
 • 22 Lindy Luiten Dedemsvaart
 • 23 Jorien Meijer-Oelen Dedemsvaart
 • 24 Elly de Olde Dedemsvaart
 • 25 Gabriรซlle Prinsen Erica
 • 26 Joke Siegelaar Drogteropslagen
 • 27 Jenneke Smid Heemserveen
 • 28 Hannah Smit Dedemsvaart
 • 29 Gerda Spijker Dedemsvaart
 • 30 Jeanet van Spijker Nieuwleusen
 • 31 Cindy van Staalduinen Linde
 • 32 H. Stoelwinder Dedemsvaart
 • 33 B. Timmer Dedemsvaart
 • 34 Mariska Timmer Balkbrug
 • 35 Louis van Tolie Dedemsvaart
 • 36 Cees Uri Dedemsvaart
 • 37 Alie den Uijl Dedemsvaart
 • 38 Geke Varwijk Dedemsvaart
 • 39 Willeke v.d. Veen Dedemsvaart
 • 40 M. Voogt Dedemsvaart