Verhalen

Op INDedemsvaart schrijven we verhalen met impact. Verhalen waar de Dedemsvaarters zich in herkennen, die inspireren, die betekenis geven en die verbinden. Verhalen, waaruit blijkt dat we omzien naar elkaar, dat we met elkaar een gezonde ambitie hebben, kansen benutten, dat er saamhorigheid en is en waaruit blijkt hoe trots we eigenlijk zijn op ons dorp en alles wat daarmee samenhangt. Waarmee we laten zien dat we als krachtige kern belangrijk zijn voor de groeigemeente Hardenberg en dat Dedemsvaart een van de uithangborden is van de meest toegankelijke gemeente van Nederland. Dat we niet alleen keihard werken om dat vast te houden, maar dat we ons juist extra willen inzetten om dat beeld te verstevigen.

Met INDedemsvaart onderstrepen we de kracht van de Dedemsvaartse samenleving. Als onderdeel van de gemeente Hardenberg en de kracht van gewoon doen en durven doen. 

Zomerlidmaatschap Dedemsvaartse Tennis Club

Buiten sporten deze zomer? Word zomer-lid bij DTC!

Wil je graag lekker buiten sporten deze zomer? Meld je aan als zomer-lid bij de Dedemsvaartse Tennis Club!

Gedurende drie zomermaanden kun je dan vrij gebruik maken van onze banen. De kosten bedragen € 50,–. Je wordt aangemeld bij de KNLTB, de bond voor tennissers, waardoor je tijden het tennissen ook verzekerd bent. Je kunt, als je dat wilt, daardoor ook deelnemen aan alle clubactiviteiten, zoals de wekelijkse toss en toernooien. We houden bijvoorbeeld begin september onze gezellige Clubkampioenschappen, met een poule speciaal voor starters. Tennis kun je niet in je eentje, misschien ken je iemand bij DTC die samen met je gaat spelen, of geef je op met een sportmaatje, zodat je gedurende de zomermaanden lekker samen buiten kunt tennissen.

Heb je nog nooit getennist dan is dit een kans om te kijken of het iets voor je is. Geef je dan ook op bij onze trainer voor een korte cursus ‘Maak kennis met Tennis’. Veel informatie over onze club vind je op onze site: www.dtctennis.nl, voor aanmelding of nadere informatie stuur een mail naar Janneke Schunselaar via: ledenadministratie@dtctennis.nl

Gashouder Dedemsvaart start kaartverkoop seizoen 2024-2025

De Gashouder is gestart met de kaartverkoop voor seizoen 2024-25 op www.gashouder-dedemsvaart.nl.

Het Gashouder team heeft weer een geweldig, gevarieerd en verrassend programma samengesteld, dat gepresenteerd wordt op zowel de website als in een nieuwe brochure. Met aan de ene kant alle theatervoorstellingen en aan de andere kant de poppodium concerten. Omdat er gedurende het seizoen nog diverse poppodium concerten worden toegevoegd aan het programma, staat in de brochure alleen wat op dit moment bekend is. Voor latere toevoegingen is het zaak om de social media, nieuwsbrief en website van de Gashouder in de gaten te houden.

Wat staat het publiek te wachten het komend seizoen in de Gashouder? Onder andere Ernest Beuving, Twee Recht Twee Averecht, Het Kabouterboek, Thijs Kemperink, Nienke Plas, Nynke de Jong & Esther Groenenberg en Nathalie Baartman staan op het theater programma. In het kader van 80 jaar bevrijding geeft Lion Tokkie een indrukwekkende lezing over de WOII werkkampen, ook in deze regio, waarbij harpiste Mechteld Karlien de Jongh zorgt voor een mooie muzikale omlijsting. Op het poppodium programma staan o.a. Randy Hansen (USA) met een Jimi Hendrix tribute, Ruben Hoeke Band, Jurassic Park en een Halloween Night.

In de week van 8 mei wordt de nieuwe brochure, waarin ook de programma’s van de Reestkerk en SKOA zijn opgenomen, in Dedemsvaart e.o. huis-aan-huis verspreid. Voor degenen die geen brochure hebben ontvangen liggen er gratis exemplaren klaar bij de bibliotheek, Readshop of Primera Dedemsvaart.

Empire goes Strawberry !

Wat krijg je als je het gitaargeweld van AC/DC, de charmes van Andre Hazes en de power vocals van Queen combineert? Dan krijg je goud. Puur goud!

En dat is precies hoe je een show van Empire coverband beleeft. Ze pakken je bij de lurven. Als een aardbeving maken ze elke feestlocatie met de grond gelijk. Nergens is er zoveel energie, levendigheid, vuur en confetti als bij EMPIRE. Deze coverband zet een nieuwe standaard. Een GOUDEN standaard.

Op vrijdagavond 12 juli is het EMPIRE GOES Strawberry Fields Festival.

Twee dromen die uitkomen!

  1. Strawberry Fields Festival wordt meerdaags
  2. EMPIRE gaat dit jaar spelen in Dedemsvaart

Win-win, ganar-ganar, vincente-vincente, gagnant-gagnant.

Tickets voor deze spectaculaire opening zijn nú te koop op de website: www.strawberryfieldsfestival.eu/

Let op!!! Tickets voor zaterdag zijn niet geldig op vrijdag en vice versa. En er zijn geen combi-tickets, helaas.

Lionsclub Vechtdal organiseert spijkerslaan actie voor Hospices Dedemsvaart & Hardenberg

Dit Pinksterweekend organiseert Lionsclub Vechtdal in samenwerking met de organisatie van Foodtruckfestival Hapjes Dag een spijkerslaan actie om fondsen te werven voor de Hospices van Dedemsvaart en Hardenberg. 

In de Hospices verblijven terminaal zieke mensen in hun laatste levensfase, ongeacht achtergrond of overtuiging. Soms is de zorg thuis niet haalbaar en bieden de Hospices een liefdevol alternatief, waar familie, vrienden en zorgprofessionals samen de beste zorg kunnen bieden. Het is een plek waar respect en menselijkheid centraal staan.

Met de opbrengst van de actie willen de Hospices investeren in de aankleding van hun tuinen. Waaronder een bank, bloembakken en een beregeningsinstallatie. Lionsclub Vechtdal zet zich vol enthousiasme in voor de gemeenschap en wil graag een waardevolle bijdrage leveren om het benodigde bedrag bijeen te brengen.

Roelof Lubbers, President van Lionsclub Vechtdal roept op tot steun voor dit nobele initiatief: “Sla jij altijd de spijker op zijn kop? Kom dan zaterdag 18 mei en zondag 19 mei 2024 naar de vierde editie van Hapjes Dag ‘het leukste Foodtruckfestival tijdens Pinksteren’ op het historische terrein van streekmuseum ‘De Kalkovens’ in Dedemsvaart en steun het goede doel.”

Voor meer informatie zie www.lionsvechtdal.nl.

Met nieuwe tegels begint in de gemeente Hardenberg de zee

Heeft u ze al zien liggen? In de Voorstraat van Hardenberg, op de Markt van Dedemsvaart of op het Meiboomsplein in Gramsbergen? De opvallende stoeptegels vlakbij een put, met de tekst: ‘Hier begint de zee, niets ingooien a.u.b.’. Rotary Hardenberg en Rotary Ommen Dedemsvaart heeft ons 16 tegels aangeboden. Deze liggen verspreid in onze gemeente. Met deze actie willen zij het bewustzijn voor zwerfafval en waterkwaliteit vergroten.

Niet iedereen weet dat de zee op straat begint. Afval dat op straat ligt, komt vaak via putten in het riool. En via het riool, de waterzuivering en de rivier, eindigt dit afval in de zee.

Schoon water is belangrijk

Schoon (zee)water is belangrijk voor mensen, dieren en planten. Toch belandt er nog veel vervuiling in ons water. Rioolwaterzuiveringen proberen dit zoveel mogelijk uit het water te halen. Maar dat lukt niet voor alle stoffen. Zorgen voor schoon water is makkelijk: gooi afval weg op de juiste plek. Hier vragen we nu dus aandacht voor. Daarom liggen er nu tegels in onze gemeente met de boodschap: hier begint de zee.

Bewustwording stimuleren

Op Wereldwaterdag (22 maart) legde wethouder Alwin te Rietstap de laatste tegel in Hardenberg. Wereldwaterdag staat in het teken van bewustwording over schoon water. De dag sluit daarom goed aan bij deze actie. Het idee komt van Rotary Hardenberg en Rotary Ommen Dedemsvaart. Zij willen meer bewustzijn aanmoedigen over schoon en veilig water.

‘Dat sluit goed aan’

Wethouder te Rietstap was gelijk enthousiast over deze actie: “We realiseren het ons vaak niet, maar alles wat rondzwerft aan afval kan via het riool en de afwatering naar de zee stromen. Met alle gevolgen daarvan. De tegels laten je daar even bij stil staan. Dat sluit goed aan op ons meerjarig programma klimaat, water en biodiversiteit. Maar buiten dat hebben we als gemeente ook een zorgplicht naar onze inwoners toe. En schoon drinkwater hoort daar bij!”

Deel jouw verhalen of evenementen met ons

Schrijf jij graag verhalen of wil je graag een evenement delen met de inwoners van Dedemsvaart? Stuur ons dan een e-mail naar info@indedemsvaart.nl of stuur een bericht via onze socials @indedemsvaart.

Jouw verhaal of evenement kan onze volgende post zijn! Deel je nieuws met ons en laat het stralen op onze socials & de website. Samen maken we InDedemsvaart! 📸

Agenda tip: Dauwtrappen op 9 mei 2024

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, verzorgen Landschap Overijssel en de P K N Oud Avereest, de jaarlijkse dauwtrapochtend in het Reestdal.🚶

Je gaat samen met de natuurgidsen van Landschap Overijssel op pad om te genieten van vroege vogels en ontluikende natuur. 🐦

De wandeling start om 6.45 uur vanaf 𝗗𝗲 𝗪𝗵𝗲𝗲𝗺, 𝗢𝘂𝗱 𝗔𝘃𝗲𝗿𝗲𝗲𝘀𝘁 𝟮𝟮 (𝗕𝗮𝗹𝗸𝗯𝗿𝘂𝗴). Na de prachtige vroege ochtendwandeling is het tijd om te ontbijten en aansluitend is er de mogelijkheid tot bijwonen van de kerkdienst in de Reestkerk.

𝘞𝘪𝘭 𝘫𝘪𝘫 𝘮𝘦𝘦 𝘸𝘢𝘯𝘥𝘦𝘭𝘦𝘯 𝘰𝘧 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘦? 𝘒𝘪𝘫𝘬 𝘥𝘢𝘯 𝘰𝘱 𝘸𝘸𝘸.𝘭𝘢𝘯𝘥𝘴𝘤𝘩𝘢𝘱𝘰𝘷𝘦𝘳𝘪𝘫𝘴𝘴𝘦𝘭.𝘯𝘭 -> 𝘌𝘳𝘰𝘱𝘶𝘪𝘵 -> 𝘈𝘤𝘵𝘪𝘷𝘪𝘵𝘦𝘪𝘵𝘦𝘯 -> 𝘑𝘢𝘢𝘳𝘭𝘪𝘫𝘬𝘴 𝘨𝘦𝘻𝘢𝘮𝘦𝘯𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘋𝘢𝘶𝘸𝘵𝘳𝘢𝘱𝘱𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘙𝘦𝘦𝘴𝘵𝘥𝘢𝘭

Heb jij al een kaartje voor Strawberry Fields Festival?

Over minder dan 3 maanden vindt het Strawberry Fields Festival plaats in het Oude Gemeentepark. Op 13 juli 2024 wordt dit prachtige festival in Dedemsvaart gevierd. De organisatie is ontzettend hard aan het werk om een geweldig festival neer te zetten. Hier wil je bij zijn!

𝗡𝗼𝗴 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝗸𝗮𝗮𝗿𝘁𝗷𝗲 𝗴𝗲𝘀𝗰𝗼𝗼𝗿𝗱? 𝗕𝗲𝘀𝘁𝗲𝗹 𝗷𝗲 𝘁𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁 𝗼𝗽 𝘄𝘄𝘄.𝘀𝘁𝗿𝗮𝘄𝗯𝗲𝗿𝗿𝘆𝗳𝗶𝗲𝗹𝗱𝘀𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹.𝗲𝘂

Opening museumseizoen dinsdag 30 april

Ontdek de levendige geschiedenis van Avereest met de Historische Vereniging Avereest (HVA). Sinds 1984 zetten zij zich in om het verleden van onze gemeente ‘levend’ te houden. Duik in de fascinerende verhalen van onze streek door een bezoek te brengen aan het Streekmuseum ‘De Kalkovens’.

𝗢𝗽𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗺𝘂𝘀𝗲𝘂𝗺𝘀𝗲𝗶𝘇𝗼𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝗱𝗶𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟯𝟬 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹 𝘃𝗮𝗻 𝟭𝟰:𝟬𝟬 𝘁𝗼𝘁 𝟭𝟳:𝟬𝟬

Feest mee op Koningsdag 2024 in Dedemsvaart

Nog maar een 2 dagen en dan is het zover. Zaterdag 27 april is het Koningsdag 2024. Kom jij naar de vrijmarkt op de Van Haeringenstraat tussen 08:00 en 13:00? Of feest mee op de Julianastraat vanaf 14:00 uur met live muziek 🎵 Entree bij beide evenementen is gratis. En vergeet niet je oranje kleren uit de kast te trekken & een oranje tompouce te bestellen!

Modeshow op zaterdag 20 april afgelast

Helaas is de Modeshow van 20 april wegens het weer afgelast. Wanneer de modeshow wel gaat plaatsvinden wordt later gedeeld.

Op zaterdag 20 april staat het centrum van Dedemsvaart helemaal in het teken van mode tijdens een spectaculair modespektakel dat alle modeliefhebbers niet mogen missen! Een grote groep modewinkels doet mee aan dit evenement, wat belooft een onvergetelijke dag te worden vol glamour, stijl en de nieuwste trends.

De hoogtepunten van de dag zijn de modeshows, die plaatsvinden om zowel 12:00 uur als 14:00 uur. Tijdens deze shows zullen prachtige modellen de nieuwste collecties en trends presenteren op de catwalk. Verwacht een bruisende sfeer vol inspiratie en stijl, waarbij je de kans krijgt om de nieuwste mode van dichtbij te bewonderen.

Naast de modeshows zal Dansschool Kidans een spetterend optreden verzorgen op het podium, wat het evenement nog gezelliger en dynamischer maakt. Geniet van de energieke dansoptredens terwijl je omringd bent door een feestelijke sfeer in het hart van Dedemsvaart.

De locatie van dit modefeest is op de Kruizing Markt en Marktstraat, naast D-Reizen. Dit centrale punt zorgt ervoor dat het evenement gemakkelijk te bereiken is en dat je de levendigheid van het centrum volop kunt ervaren.

Kortom, dit modespektakel is dé plek om te zijn als je gepassioneerd bent over mode en een leuke dag wilt beleven met vrienden en familie. Kom langs en dompel jezelf onder in de wereld van fashion, entertainment en plezier tijdens dit bruisende evenement in Dedemsvaart!

Kom paaseieren zoeken bij de DeKiBo tijdens 2e Paasdag!

Nee, het is geen grap! Maar op maandag 1 april, 2e paasdag, is de DeKiBo dit jaar geopend. Na een lange tijd openen zij de deuren weer op Pasen voor een bezoek aan de Kinderboerderij. Ze zijn extra lang geopend van 11:00 tot 17:00.

En dat is nog niet alles, want omdat het Pasen is mogen alle kinderen ook eieren komen zoeken!