De Tuinen vieren het 100-jarig bestaan. In samenwerking met Proefkamer Het Reestdal wordt er op 2 data een walking diner door de Tuinen georganiseerd. Een wandeling door de Tuinen is als een wandeling door de geschiedenis van de tuinontwerpen van Mien Ruys. Daniël wil de gerechten ook in deze geschiedenis bereiden en serveren. Vegetarisch eten is mogelijk.
Walking Diner programma:
13.30: Ontvangst in het Theehuis met een mocktail van Japanse Duizendknoop, kefir en limoen
Amuse
- Hangop uit linde met sleedoorn en veenbessen
- Pastei van ree uit het Reestdal, kweepeer en kruudkoek
- Bonen
Voorgerecht
- Snoekbaars met kruudmoes, aardpeer, knolselderij, hatoma en maggiplant
Wandeling
Tussengerecht
- Zure zult van biefstuk van Reestdalrund, pekelvlees, pastinaak, Zwolse mosterd
- Kabeljauw stokvis, zolderspek, hete bliksem, jus van mispel, honing en tijm
Wandeling
Hoofdgerecht
- Reestdalrund met stoofvleesbitterbal, eekhoorntjesbrood, hutspotcrème en Moerheim reuzenpeul
Nagerecht
- Broodpudding met sorbet van appel en hazelnootschoteltje