Arsanio Wiet (PvdA) weet hoe de hazen lopen

‘Ik voel me als een vis in het water in de lokale politiek’

Als het aan Arsanio Wiet ligt, komen er extra voorzieningen op recreatieplas De Kotermeerstal. Als gemeenteraadslid weet hij inmiddels hoe de hazen lopen en hij wil er dan ook alles aan doen om de Dedemsvaartse belangen onder de aandacht te brengen. Exclusief voor INDedemsvaart.nl vertelde hij zijn verhaal als mens achter de politicus.

 • Naam: Arsanio Wiet
 • Woonplaats: Het o zo mooie Dedemsvaart
 • Leeftijd: 53
 • Partij: PvdA

 

Twaalf persoonlijke vragen aan Arsanio Wiet

 

 • Wat wil jij betekenen voor de gemeente Hardenberg en voor Dedemsvaart in het bijzonder?

Ik wil dat Dedemsvaart zeker is van mijn betrokkenheid. Ik wil laagdrempelig blijven en in gesprek blijven met de inwoners om te weten welke onderwerpen er spelen. Ik ben mij steeds meer als een vis in het water gaan voelen in de lokale politiek. Door te weten ‘hoe de hazen lopen’ zorg ik ervoor dat de Dedemsvaartse belangen de aandacht krijgen die zij verdienen in de gemeenteraad.

 • Wie of wat inspireert jou?

Er zijn veel mensen die mij inspireren. Zij vormen mij tot wie ik nu ben. Van collega’s, commandanten, vrienden, inwoners van Dedemsvaart, familie tot aan mijn gezin.

 • En hoe hoop jij de kiezers te inspireren?

Door een goede campagne te voeren en de kiezers te vertellen wat ik de afgelopen vier jaren heb kunnen betekenen. De afgelopen vier jaren heb ik mij vol ingezet om aandacht te vragen onderwerpen die in Dedemsvaart spelen. Met de kennis die ik de gemeenteraad heb opgedaan, heb ik de Dedemsvaartse organisaties wegwijs gemaakt in hoe zij het beste hun ideeën of onderwerpen onder de aandacht van de gemeente kunnen brengen.

 • Wat is je lievelingsboek? (film mag ook)

De filmreeks van Lord of the Rings of Game of Thrones vind ik het einde.

 • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou dat dan over gaan?

Over mijn militaire diensttijd in Suriname en Nederland.

 • Welk hoofdstuk in je leven zou je nog eens over willen doen?

Als het kon zou ik graag mijn schooltijd over willen doen. Ik kan redelijk goed leren, maar heb er niks mee gedaan. Ik ben tevreden met wat ik heb en heb bereikt, maar terugkijkend vind ik dat ik veel meer had kunnen bereiken. Kortom, ik heb mezelf toen tekortgedaan.

Hoe wil jij geschiedenis schrijven? Oftewel, hoe wil jij herinnerd worden?

Ik denk eerlijk gezegd niet aan geschiedenis schrijven. Ik ben gewoon mezelf en behandel mensen zoals ik zelf behandeld wil worden.

Waar mogen we jou midden in de nacht voor wakker maken?

In geval van nood mag je mij altijd wakker maken. Geen nood? Mij niet bellen! 😊

 • Wat is jouw grootste ergernis?

Verdrietige mensen, niet betrokken mensen, onrecht en discriminatie. In de breedste zin van het woord, dus ook discriminatie op bijv. religie of geslacht.

 • Heb je ooit een moment gehad dat je het liefst door de grond wilde zakken?

Jazeker, tijdens een militaire missie in Irak in 2016 gebeurde er iets met mijn pistool. Dit was geheel aan mijzelf te wijten. Ik heb mij toen dusdanig voor mijn actie geschaamd tegenover mijn collega’s dat ik wel door de grond kon zakken.

 • Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat ik in het algemeen Nederland en Hardenberg en Dedemsvaart in het bijzonder kan dienen als militair, gemeenteraadslid en organisator van diverse evenementen in Dedemsvaart.

 • Is er een plek in onze gemeente waar je het liefst naartoe gaat? En daarbuiten?

Ik ga graag naar het centrum van Dedemsvaart en naar recreatieplas Kotermeerstal. Voor wat de Kotermeerstal betreft: als ik weer in de gemeenteraad kom, wil ik me daarom inzetten voor goede inclusieve sanitaire voorzieningen, het onderhoud van het strandzand, kleedruimtes voor het zwempubliek en horecamogelijkheden.

Kijk voor meer verhalen op werken, wonen en doen INDedemsvaart.

Deel dan dit verhaal op social media en laat ook anderen kennis maken met INDedemsvaart.

Bekijk ook in Dedemsvaart