‘Dedemsvaart, het dorp van kwekers en verveners

Dedemsvaart is een dorp als zovele plaatsen in Nederland met een inwoner aantal van circa 12.000. Dedemsvaart heeft een actief verenigingsleven, kerken, oude wijken, nieuwe wijken, maar geen grote verbindingswegen met de rest van Nederland.

Op het gebied van horeca, winkels, sport en cultuur heeft Dedemsvaart gezien de grootte van het dorp best veel te bieden. Kortom, een rustig dorp waar het goed wonen is.

In de zomermaanden wordt de regio overspoeld met toeristen. Dedemsvaart kan daar meer van profiteren.

Daar waar nieuwe inwoners enthousiast zijn over de compleetheid van het dorp, vinden bestaande inwoners dat er nog mogelijkheden zijn voor verbetering. Door van gevel tot gevel steen in het centrum missen ze sfeer en groen. Ook is er geen centrale verblijfplaats in het centrum zijn er weinig mogelijkheden voor de jeugd.

In Dedemsvaart hebben verschillende partijen de handen ineen geslagen, Plaatselijk Belang (PB), de industriekring (IKA), de winkeliers (DMC), de promotiestichting (PSD) en de gemeente Hardenberg om Dedemsvaart aantrekkelijker en toekomstbestendiger te maken.

Deze dorpsvisie is gebaseerd op de visies die er voor Dedemsvaart de afgelopen jaren zijn opgesteld. Masterplan Dedemsvaart (2015), Actieplan Centrum Dedemsvaart (2016), Detailhandelsstructuurvisie (2017) en het Dorpsplan Dedemsvaart (2019). Al deze plannen zijn tot stand gekomen met inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van diverse verenigingen.

 

Lees hier meer: Dorpsvisie Dedemsvaart

Deel dan dit verhaal op social media en laat ook anderen kennis maken met INDedemsvaart.

Bekijk ook in Dedemsvaart