Vorstelijke collecte voor WensAmbulance Oost-Nederland

Tijdens de aankomende Kloetendonkse carnavalsoptocht zullen de Vorsten der Venekloeten hun vorstelijke hart wederom tonen door te collecteren voor het goede doel. Het initiatief wordt ondersteund door onze hoogheid Prins Sander en Adjudant David van de Venekloeten.

Omdat de Vorsten het leuk vinden om een steentje bij te dragen aan de gemeenschap hebben zij er een traditie van gemaakt om ieder jaar te collecteren voor het goede doel.

Vorig jaar heeft iedere Kloetendonker (Inwoner van Dedemsvaart tijdens Carnaval) tijdens de Carnavalsoptocht  kunnen zien dat de Vorsten aan het eind van de optocht een collecte hielden. Middels collecte zakjes werd het publiek gevraagd om te doneren voor Giro 555 i.v.m. de aardbeving in Turkije. Dit heeft naast, 1 knoop, 3 winkelwagenpenningen, 5 schroeven en 3 snoepjes afgerond  € 1111,11  opgeleverd. 

Prins Sander en Adjudant David willen dit jaar de opbrengst van het Kloetenfonds aan de WensAmbulance schenken. Dit vinden de Vorsten een geweldig initiatief. Daarom zullen zij dit jaar collecteren voor de WensAmbulance Oost Nederland.

Patiënten met een (pre)terminale of langdurig ziekte beleven onder begeleiding van vrijwilligers een onvergetelijke dag waarbij zij hun ziekte even helemaal kunnen vergeten. Een ernstige of (pre) terminale ziekte heeft een immense impact. En dit wordt nog eens versterkt wanneer de bewegingsvrijheid van de patiënt beperkt is. Veel wensen en dromen lijken hierdoor verloren te gaan. WensAmbulance Oost- Nederland biedt deze patiënten de mogelijkheid vervoerd te worden met speciaal daartoe uitgeruste ambulance met rondom ramen, onder begeleiding van deze professionele vrijwilligers, naar de plek van veelal hun laatste wens.

De Vorsten leveren graag een bijdrage aan het verwezenlijken van deze wensen voor mensen in deze moeilijke omstandigheid en roept iedereen op om gul te geven tijdens de gezelligste optocht door Kloetendonk.

Deel dan dit verhaal op social media en laat ook anderen kennis maken met INDedemsvaart.

Bekijk ook in Dedemsvaart