VVD’er Kevin Hekert inspireert door te doen

Mensen die denken in mogelijkheden inspireren hem. Zelf wil hij inspireren door te doen en kiezers mee te laten denken en te doen. Aan het woord is de 34-jarige Kevin Hekert uit Dedemsvaart. Vijfde op de kandidatenlijst van de VVD. Aan INDedemsvaart vertelde hij zijn verhaal in de vorm van 12 persoonlijke vragen. En hij niet alleen. Ook Kathleen van Dijk, Liam Borger en Jacco Rieks klommen in de pen. Allemaal jonge mensen die ons dorp vertegenwoordigen!

 • Naam: Kevin Hekert
 • Woonplaats: Dedemsvaart
 • Leeftijd: 34 jaar
 • Partij: VVD, 5e op de lijst

Twaalf persoonlijke vragen aan Kevin Hekert……

 

 • Wat wil jij betekenen voor de gemeente Hardenberg en Dedemsvaart in het bijzonder?

Onze gemeente heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Daar moet nog veel voor gebeuren, en dat wil ik graag samen met onze inwoners doen. Samen naar oplossingen zoeken om deze uitdaging handen en voeten te geven, en ook samen voorkomen dat dit een grote impact heeft op leefgenot.

 • Wie of wat inspireert jou?

Ik haal mijn inspiratie uit doeners en optimisten. Het is prachtig om te zien hoe men voor bijna ieder probleem één of meerdere oplossingen weet te vinden. Kortom, mensen die denken in mogelijkheden, inspireren mij. Dat vind ik terug bij vrienden en familie.

 • En hoe hoop jij de kiezers te inspireren?

Door te doen en onze kiezers mee te laten denken en doen. Geef mensen de vrijheid en blijf met deze mensen in gesprek over de uitdagingen, waar we als gemeente voor staan. Ik ben ervan overtuigd dat eenieder zijn of haar verantwoordelijkheid neemt.

 • Wat is je lievelingsboek? Film mag ook.

‘The Shawshank Redemption’, een prachtig verhaal over een man die onterecht is veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. In plaats van zwelgen in het onrecht dat hem is aangedaan, helpt hij het leven van zijn medegevangenen te verbeteren.

 • Als je zelf een boek zou mogen schrijven, waar zou dat dan over gaan?

Over ‘nu’. Het is volgens mij een bijzondere tijd waarin we leven. Met onderwerpen die nu spelen zoals corona, de oorlog in Oekraïne en het klimaat. Geschiedenis die belangrijk is om te bewaren.

 • Welk hoofdstuk in je leven zou je nog eens over willen doen?

Het is mijn overtuiging dat je veel leert op deze momenten, en dat ik zonder deze momenten niet de persoon zou zijn die ik nu ben.

 • Hoe wil jij geschiedenis schrijven? Oftewel, hoe wil jij herinnerd worden?

Op de eerste plaats als een lieve vader. Ik hoop dat mijn kinderen vrijheid in geborgenheid ervaren en trots op mij zijn. Wat algemener: ik hoop dat mensen zich mij herinneren als iemand die klaar staat en betrokken is.

 • Waar mogen we jou midden in de nacht voor wakker maken?

Je mag me wakker maken voor een goed uitgerust gevoel, maar ik denk dat laten liggen veel beter werkt. Als je mij dan tóch ergens voor wakker wilt maken: ik houd wel van een spelletje ‘Kolonisten van Catan’ met vrienden.

 • Wat is jouw grootste ergernis?

Meestribbelen. Dat doen mensen die ‘ja’ roepen, om dan vervolgens voor elke oplossing een nieuw probleem te introduceren.’

 • Heb je ooit een moment gehad dat je het liefst door de grond wilde zakken?

Kortgeleden nog. In de supermarkt hoorde ik mensen Engels spreken en blijkbaar kon men het woord voor spaarkaart niet vinden. Iets te vlug hielp ik toen met een verkeerd woord: niemand die mij snapte. Na een snelle controle thuis kon ik alsnog wel door de grond zakken…

 • Waar ben je trots op?

Ik ben trots op mijn kinderen. Op de wijze waarop zij zich ontwikkelen en hoe hun eigen karakter steeds duidelijker naar boven komt. Ook ben ik trots op het land en de omgeving waarin wij leven. Je kunt hier vrij je mening uiten, zonder bang te hoeven zijn. Dit doen we samen.

 • Is er een plek in onze gemeente waar je het liefst naartoe gaat? En daarbuiten?

Het Heuveltjesbosbad. Prachtig bad! Heerlijk om de kinderen daar te zien spelen en plezier hebben. En het is relatief dichtbij. Buiten onze gemeente vind ik de omgeving van Ede erg mooi. Een prachtig stuk Nederlandse natuur.

Ook benieuwd naar het verhaal van de overige VVD-kandidaten uit Dedemsvaart?  Klik dan hieronder op de link. Veel leesplezier!

Twaalf persoonlijke vragen aan Liam Borger, 9e op de lijst

Twaalf persoonlijke vragen aan Kathleen van Dijk , 10e op de lijst

Twaalf persoonlijke vragen aan Jacco Rieks, 15e op de lijst

 

Kijk voor meer verhalen op werken, wonen en doen INDedemsvaart.

 

Deel dan dit verhaal op social media en laat ook anderen kennis maken met INDedemsvaart.

Bekijk ook in Dedemsvaart