Doen INDedemsvaart

Dankzij de actieve middenstand en de gezamenlijke horeca is het goed toeven in Dedemsvaart. Laat je verrassen door de karakteristieke bezienswaardigheden en de vele activiteiten en evenementen die met heel veel enthousiasme elkaar jaar weer worden georganiseerd. Ze maken ons dorp meer dan de moeite waard!

Slagerij Herman Beukeveld

Slagerij Herman Beukeveld is een volambachtelijke slagerij. Het vlees dat je in onze winkel aantreft, komt steevast uit de regio en is verwerkt op onze eigen locatie. Ook hebben wij een eigen worstmakerij, waar we vrijwel ons hele assortiment aan worsten vervaardigen. Wij hechten niet alleen veel waarde aan smaak en goede kwaliteit, maar ook aan service: die staat bij ons hoog in het vaandel.

Landbouwmuseum Avereest

Van der Kolk Ballonvaarten

Natuurgebied Kotermeerstal

Aan de zuidkant van Dedemsvaart ligt een prachtige waterplas van ongeveer 13 hectare. Inwoners en toeristen kunnen er op zomerse dagen heerlijk recreëren: zwemmen, zeilen, voetballen en (beach)volleyballen. ’s Winters is het een populaire schaatsplek.

Rondom De Koter, zoals het meer in de volksmond heet, loopt een fiets- en wandelpad. Het is een verrassende route langs water, rietkragen, strand en ruime speel- en zonneweiden. De Kotermeerstal sluit aan op de bebouwde kom van Dedemsvaart en ligt op luttele minuten fietsen van het centrum van het dorp.

Tuinen van Mien Ruys

Brouwerij Avereest

In 1818 besloot Roelof Veeningen bier te gaan brouwen voor de hardwerkende veenarbeiders in het Reestdal. Dat deed hij een tijdje, tot volle tevredenheid. Maar op zeker moment kwam er een einde aan, en de Avereester liefhebbers moesten lange tijd hun favoriete drank elders zien te scoren. Inmiddels heeft die lokale brouwgeschiedenis een vervolg gekregen.

Net als vroeger Veeningen brouwen we in Dedemsvaart nu van begin tot het eind ambachtelijk. Eertijds brachten de boeren hun granen naar onze huidige locatie, vandaag de dag kun je naast het gebouw de hop zien groeien. In de koperen brouwketels maischen wij de mout tot wort. Als de wort met de hop lang genoeg heeft gekookt, koelen wij het af. Daarna voegen we gist toe in de imposante tanks, waar de suikers worden omgezet in alcohol en koolzuur. Met veel geduld en vakmanschap komt daar na minimaal 6 weken een smakelijk bier uit tevoorschijn, met een uitnodigende schuimkraag. Proost!

Uni-Qnip Hairsalon

Gashouder Podium

Ooit had elke plaats van betekenis er eentje: een gashouder. Op zeker moment stonden er in Nederland zelfs zo’n tweehonderd van die reuzen. Ze zijn er inmiddels nauwelijks meer. Ze waren niet bestand tegen het geweld van de slopershamer. Behalve dan die in Dedemsvaart. Daar staat de aloude stalen kolos nog fier overeind.

Gashouder Podium is niet meer weg te denken uit Dedemsvaart, waar een grote groep enthousiaste vrijwilligers alles soepel draaiende houdt. Dat gebeurt overigens zonder enige vorm van subsidie: het theater/poppodium kan dus niet zonder publiek.

Kom daarom eens langs. Dan kun je meteen genieten van al het moois, fijns en geweldigs dat er plaatsvindt in de Gashouder!

Multimedia The Read Shop